27 трав. 2021 14:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

103

0

В Україні планують збільшити допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень

В Україні планують збільшити допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень

Кабінет Міністрів схвалив для внесення до Верховної Ради законопроект


В Україні планують збільшити допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень

26 травня Кабінет Міністрів схвалив для внесення до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини». Розмір допомоги планують збільшити до 50 тисяч гривень.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Документ був розроблений Мінсоцполітики на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» щодо підвищення рівня державної підтримки сімей з дітьми, зокрема, шляхом збільшення розміру допомоги при народженні (усиновленні) дитини, відповідного доручення Прем’єр-міністра України.

Законопроектом пропонується підвищити із 1 січня 2022 року розмір державної допомоги при народженні дитини з 41 280 грн до 50 000 гривень.

Виплата допомоги проводитиметься одноразово у розмірі 25 відсотків загального розміру допомоги, решта суми допомоги виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Із 1 січня 2023 і в подальшому щороку передбачено збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, який затверджується Кабінетом Міністрів України.

Відповідно збільшиться і розмір допомоги при усиновленні дитини.

Читайте також: «Є Малятко» і «пакунок малюка»: що вінничанам варто знати про послуги і державні допомоги при народженні дитини.

Поява малюка. Вінничанки розповіли про пологи в державних та приватних лікарнях. Читати ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info