4 квіт. 2020 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

111

0

В Україні почали виробництво власних ПЛР-тестів на визначення коронавірусу

В Україні почали виробництво власних ПЛР-тестів на визначення коронавірусу

Держава вже замовила 2 мільйони тестів


В Україні почали виробництво власних ПЛР-тестів на визначення коронавірусу

В Україні запустили власне виробництво ПЛР-тестів, які визначатимуть чи інфікована людина коронавірусом. Вони є значно дешевшими, ніж іноземні. Держава вже зробила замовлення на 2 мільйони штук. З наступного тижня з виробництва будуть «відпускати» від 2 до 7 тисяч тестів.

Про це 3 квітня заявив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ми зібрали усіх виробників, як засобів захисту, так і тих, хто може випускати ПЛР-тести. Зараз усі потужності України, які можуть випускати одноразові маски для населення – працюють на повну потужність. Цього вкрай недостатньо для України. Тому ми зараз запустили «повітряний міст» з Китаєм. Ми туди щодня відправляємо літаки, які привозять звідти різні засоби захисту. Щодо ПЛР-тестів. Перша партія – 50 тисяч тестувань. Далі – 100 тисяч. Паралельно ми домовилися з Південною Кореєю, отримали звідти 100 тисяч.

З головного – ми запустили українське виробництво ПЛР-тестування. Ми замовили там 2 мільйони тестувань. Вони з середини наступного тижня почнуть вже віддавати щодня від 2 до 7 тисяч тестів. Вітчизняні тести дешевші, ніж іноземні. Їх протестували в лабораторії, вони працюють», – заявив Кирило Тимошенко.

Вінниця.info

title