25 трав. 2020 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

86

0

В Україні продовжать дію податкових пільг: що дозволять не сплачувати, а за що – не штрафуватимуть

В Україні продовжать дію податкових пільг: що дозволять не сплачувати, а за що – не штрафуватимуть

Наразі відповідний Закон відправили на підпис Президенту


В Україні продовжать дію податкових пільг: що дозволять не сплачувати, а за що – не штрафуватимуть

В Україні, у зв’язку з продовженням карантину, продовжать термін дії податкових пільг для підприємців. За Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)», підприємців звільнять від штрафів за порушення податкового законодавства до кінця того місяця, коли в державі закінчиться карантин. Також фізичних осіб-підприємців звільнять від сплати Єдиного соціального внеску (ЄСВ) за травень. Наразі закон відправили на підпис Президенту.

Про це повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області.

За цим законом, продовжать наступні пільги:

  • строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства з 1 березня по останній календарний день місяця, в якому Уряд оголосить про закінчення дії карантину;
  • мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину;
  • строк не нарахування пені по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину;
  • термін оприлюднення оновленого плану – графіку перевірок, а саме протягом 10 календарних днів з дня завершення дії карантину.

Також Законом передбачено звільнення фізичних осіб-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, від сплати ЄСВ за травень. Також продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення сплати ЄСВ та несвоєчасне подання звітності з ЄСВ по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

Нагадаємо, за програмою антикризової підтримки, яку ухвалили на сесії Вінницької міської ради 22 травня, представників місцевих малого та середнього бізнесу звільнять від низки податків.

Вінниця.info, зображення – ілюстративне