27 січ. 2021 13:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

94

0

В Україні розширять пакет послуг для лікування онкохворих

В Україні розширять пакет послуг для лікування онкохворих

Це буде три нових пакети послуг


В Україні розширять пакет послуг для лікування онкохворих

В Україні мають розширить пакет послуг для лікування онкологічних захворювань. Це буде три нових пакети послуг. Планують їх запровадити у другому-четвертому кварталах 2021 року.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«З 1 квітня 2021 року буде змінено підхід до надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Ми додамо новий пакет послуг та введемо відповідні коефіцієнти оплати. Завдяки цим крокам лікування онкологічних захворювань в Україні стане ефективнішим», – зазначив Максим Степанов.

Нова Програма медичних гарантій, яка почне діяти в Україні з 1 квітня, передбачатиме три пакети для лікування онкології:

● «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах»

● «Радіологічне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах»

● «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах».

Новий пакет послуг було введено через необхідність у специфічному лікуванні, яке потребує деталізації.

Додатково. Протягом першого кварталу 2021 року діє попередня Програма медичних гарантій, яка передбачає два пакети для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологією.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info