16 трав. 2020 17:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

96

0

В Україні святкують День Європи – у Вінниці цьогоріч без масових заходів та концертів

В Україні святкують День Європи – у Вінниці цьогоріч без масових заходів та концертів

В Україні святкують День Європи


В Україні святкують День Європи – у Вінниці цьогоріч без масових заходів та концертів

13-й рік поспіль Вінниця відзначає День Європи. Щороку в місті у цей день проводили різноманітні культурні заходи. Від ранку до пізнього вечора центральна вулиці міста і площі «гомоніли» від великої кількості людей.

Однак цього року, через пандемію коронавірусу у світі та карантинні заходи, які ввели в Україні, аби не допустити масового поширенню вірусу, – у Вінниці традиційне святкування Дня Європи скасували. А кошти, які мали направити на святкування Дня Європи будуть направлені на медичну галузь Вінниці.

Мер Вінниці привітав містян з Днем Європи і зазначив, що у цей час відповідальність кожного дозволить скоріше пройти випробування, а на вулицях та площах міста ще обов’язково будуть концерти.

«День Європи вже давно став для Вінниці другим Днем міста. Саме ми, вінничани першими показали всій Україні, що таке європейські прагнення, європейські цінності та європейський вибір. Саме у нашому місті є дороги, як у Європі, вулиці, як у Європі, атмосфера, як у Європі. Та найцінніше, що є у Вінниці, – це сильна та згуртована громада, яка любить своє місто, пишається ним і робить його кращим. 6 років поспіль Вінниця визнається найкомфортнішим містом України.

І хоча сьогодні перед нами стоять складні виклики через пандемію коронавірусу та економічну кризу, я вірю, що наша згуртованість та відповідальність дозволить гідно пройти ці випробування. А святкові концерти на вулицях та площах Вінниці ще обов'язково будуть! Зі святом Вас, дорогі вінничани! З Днем Європи!», – сказав Сергій Моргунов.


Відтак в місті розпочали онлайн-марафон «EuroArt», де щодня з 10 по 16 травня вінничанам пропонували новий маршрут по мистецькій мапі Європи. Підготували показ різних пам’ятників книгам, читачам та літературним героям, які є в різних куточках Європи. Також інформацію про Фридерика Шопена, характерні мелодії французьких шансоньє, про творчість засновника музики в стилі бароко - Антоніо Вівальді, історію джазу.

«День Європи на Вінниччині святкується по-особливому. Через вірус цього року не буде традиційних заходів, які вже стали улюбленими та звичними для жителів області.

Разом з тим, бажаю всім зберігати та примножувати у собі європейські цінності. Європа – це ми!», зазначив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Вінниця.info