30 груд. 2021 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

136

0

В Україні учасникам з кращими результатами ЗНО виплачуватимуть 5 тисяч гривень премії

В Україні учасникам з кращими результатами ЗНО виплачуватимуть 5 тисяч гривень премії

Проект документу передбачає 20 щорічних премій для учасників незалежного оцінювання, які набрали 200 балів з двох і більше предметів.


В Україні учасникам з кращими результатами ЗНО виплачуватимуть 5 тисяч гривень премії

28 грудня Кабінет Міністрів України схвалив проект Указу Президента про Премію учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів за результатами ЗНО. Проект документу передбачає 20 щорічних премій для учасників незалежного оцінювання, які набрали 200 балів з двох і більше предметів. Сума премії становить 5 тисяч гривень.

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Необхідно заохочувати та матеріально підтримувати обдарованих учнів, які своїми досягненнями у навчанні сприяють підвищенню авторитету нашої держави на міжнародній арені та засвідчують високий рівень освіти в Україні. На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, коментуючи необхідність запровадження щорічної Премії учасникам ЗНО з найвищим результатом», – йдеться в повідомленні МОН.

В міністерстві зазначають, що відповідно до Регламенту КМУ, проект Указу передадуть на підпис Президенту.

Документ передбачає заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуться одноразово. Кожна премія становитиме 5 тисяч гривень.

Премії призначатимуть відповідно до результатів ЗНО найуспішніших учасників, які набрали 200 балів із двох і більше навчальних предметів.

В Міністерстві освіти та науки зазначають, що реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 року розпочнеться 5 січня й триватиме до 19 січня включно.

Нагадаємо, у Вінниці сімох учасників цьогорічного ЗНО, які отримали 200 балів, нагородили грошовими преміями.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне