20 трав. 2020 15:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

134

0

В Україні відновлюють пасажирські перевезення автобусами на приміських внутрішньообласних та міжнародних маршрутах

В Україні відновлюють пасажирські перевезення автобусами на приміських внутрішньообласних та міжнародних маршрутах

Карантин продовжили до 22 червня


В Україні відновлюють пасажирські перевезення автобусами на приміських внутрішньообласних та міжнародних маршрутах

На засіданні Уряду 20 травня повідомили про запуск пасажирських автомобільних перевезень на міських і приміських внутрішньообласних та міжнародних маршрутах з 22 травня. Перевезення на міжобласних маршрутах відновлять на початку червня. Сам термін карантину в Україні продовжено до 22 червня.

«Від моменту публікації сьогоднішньої урядової постанови відкриється можливість здійснення міжнародних перевезень як автобусних, так і залізничних через відкриті пункти пропуску, які запрацюють після прийняття змін до постанови 288. Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовились, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити», - повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, міжобласні перевезення відновлять на початку літа за умов, якщо у всіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти міжобласні переміщення.

«Якщо в нас будуть області, де є спалах коронавірусу, там спільно з місцевою владою ми будемо приймати рішення про локальні обмеження. Маршрути там будуть змінюватись або заборонятись», - зазначив Д. Шмигаль.

Щодо роботи аеропортів і запуску рейсових авіаперевезень, до цього питання в Уряді повернуться після 15 червня, коли авіаперевізники отримають дозвіл кудись летіти.

«Поки що аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведем діалог з авіаперевізниками. Поки що є спільна позиція, що раніше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів і запускати рейсові перельоти. Нерегулярні авіаперевезення працюють. Вони є», - зазначив прем’єр міністр.


Міністр інфраструктури Владислав Криклій опублікував графік відновлення пасажирських перевезень:

  • з 22 травня - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • з 25 травня - перевезення пасажирів у метро;
  • з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом
  • з 15 червня - прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Обов’язкові вимоги безпеки незмінні – масковий режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.

У випадку здійснення перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

Нагадаємо, 13 травня у Вінницькій області перевізники вийшли на мітинг і готові були перекрити міжнародну трасу на Вінниччині, вимагаючи відновити пасажирські перевезення.

За попереднім планом Уряду, міжнародні автобусні та залізничні перевезення мали відновлювати після 9 червня.

Вінниця.info

title