15 верес. 2015 09:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

76

0

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих

 В Україні вперше відзначили свято Собору Вінницьких святих


В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих

 14 вересня у день коли Українська Православна Церква відзначає церковне новоліття та день пам’яті преподобного Симеона Столпника в Україні вперше відзначили свято Собору Вінницьких святих. Божественну літургію на честь небесних покровителів Вінницького краю звершив Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій на площі перед Спасо-Преображенським кафедральним собором місті Вінниці.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Під час малого входу Блаженніший владика нагородив священнослужителів Вінницької єпархії богослужбовими нагородами. Після читання Святого Євангелія Митрополит Онуфрій виголосив проповідь перед чисельною вінницькою паствою. По завершенні богослужіння відбувся короткий молебень перед іконою Собору Вінницьких святих, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся з архіпастирським словом до всіх присутніх. Вітаючи духовенство та віруючих зі святами, Предстоятель нагородив митрополита Вінницького і Барського Симеона орденом святого апостола Іоанна Богослова І ступеня. В свою чергу, митрополит Симеон подякував Його Блаженству за Архіпастирський візит до Вінниці та передав у дар ікону Божої Матері Знамення.

«Свято на честь Собору Вінницьких святих встановлено Священним Синодом УПЦ 1 квітня 2015 року. У Собор входять 15 подвижників, життя і подвиг яких пов'язані з Вінниччиною» - зауважив митрополит Вінницький и Барський Симеон.

Крім того, до архієреїв і священиків з усієї України задля ввеличання Собору Вінницьких святих сьогодні приєдналися єпископи з Республік Молдова, Білорусь та Польщі. А також делегація грецьких священнослужителів на чолі з митрополитом Верійським і Науським Пантелеімоном, які 12 вересня привезли на Вінниччину мощів преподобного Симеона Столпника.

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 2

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 3

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 4

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 5

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 6

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 7

В Україні вперше відзначали Собор Вінницьких святих - фото 8

ВИННИЦА.info