22 берез. 2022 22:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

77

0

В Україні вироблятимуть препарат для лікування COVID-19 за ліцензією Pfizer

В Україні вироблятимуть препарат для лікування COVID-19 за ліцензією Pfizer

Конкурс на ліцензію виграла українська фармацевтична компанія «Дарниця»


В Україні вироблятимуть препарат для лікування COVID-19 за ліцензією Pfizer

В Україні почнуть виробляти генеричну версію протиковідного препарату Paxlovid від компанії Pfizer. Конкурс на ліцензію виграла українська фармацевтична компанія «Дарниця».

Про це йдеться на сайті компанії.

«18 березня 2022 року «Дарниця» офіційно виграла конкурс та підписала угоду із організацією МРР (The Medicines Patent Pool) на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального протиковідного препарату Pfizer нірматрелвіру (nirmatrelvir) у комбінації із низькою дозою рітонавіру (nirmatrelvir; ritonavir)», – йдеться у повідомленні.

Наразі «Дарниця» є першою та єдиною в Україні фармацевтичною компанією із правом розробки та виробництва цього генеричного препарату для поставок у 95 країн світу, в тому числі і Україну.

Пероральне лікування, розроблене Pfizer, призначене в основному для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості, які мають високий ризик ускладнень. Застосовується для уникнення погіршення і переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості на середню тяжкість, а також для уникнення госпіталізації.

«З початку війни в Україні проблема пандемії Covid-19 відійшла на другий план. Однак офіційна статистика захворювань на COVID-19 вказує на те, що хвороба все ще лишається небезпечною для країни. Станом на 22 березня цього року в Україні зареєстровано близько 4,9 мільйонів випадків захворювання, з яких понад 100 тис людей померли від хвороби. Сьогодні на обрії з'явився штам Омікрон ВА.2, який визнаний ВООЗ, як такий, що потребує контролю. Штам Омікрон ВА.2 є причиною зростання захворюваності у Великобританії і потенційно може викликати нову хвилю захворюваності у Європі», – додали в компанії.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info