28 квіт. 2021 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

184

0

В Україні з’явиться найкоротший маршрут від Заходу до Сходу, який проходить через Вінницьку область

В Україні з’явиться найкоротший маршрут від Заходу до Сходу, який проходить через Вінницьку область

Прийняли рішення створити єдину дорогу М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине з під’їздами до міст Вінниці, Хмельницького, Луганська


В Україні з’явиться найкоротший маршрут від Заходу до Сходу, який проходить через Вінницьку область

Кабінет Міністрів 28 квітня затвердив постанову, згідно з якою об’єднуються дві дороги загальнодержавного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Це дозволить створити найкоротший маршрут між Луганськом і Львовом, він проходитиме через Вінницьку область.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Щоб забезпечити найкоротше транспортне сполучення Заходу і Сходу єдиною міжнародноюдорогою, прийнято рішення об’єднати дорогу М-12 та М-04 в єдину дорогу М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине з під’їздами до міст Вінниці, Хмельницького, Луганська.

«На сьогодні основні транспортні потоки від західного до східного кордону зосереджені на автомобільних дорогах державного значенняМ-06 Київ – Чоп та М-03 Київ – Харків – Довжанський. Щодобовий трафік на вказаних авто складає від 40 до 60 тис авто, в той же час як автомобільні дороги М-12 Стрий – Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка та М-04 Знам’янка – Донецьк – Луганськ – Ізварине забезпечують щодобовий рух до 20 тис авто і на них проводяться роботи щодо збільшення пропускної здатності. Після чого вказаний маршрут буде здатний забезпечувати пропуск 40 – 50 тис авто і час на подолання відстані від Львівської до Луганської області зменшиться щонайменше на 3 години» - зазначено в обґрунтуванні необхідності Постанови.

Нагадаємо, в межах Вінницької області ремонт дороги М-12 завершили минулого року. Загальна протяжність дороги в межах області становить 184 км. З них 158,7 км відремонтовано у 2017-2019 рр. У 2020 році в повному обсязі завершено ремонт 25,6 км в межах області.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info