18 квіт. 2022 19:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

97

0

В Україні закупили апарати для проведення VAC-терапії – унікальної методики лікування ран

В Україні закупили апарати для проведення VAC-терапії – унікальної методики лікування ран

VAC-терапія є золотим стандартом лікуванні ран у світі


В Україні закупили апарати для проведення VAC-терапії – унікальної методики лікування ран

Україна розширює можливості лікування ран за методикою VAC-терапії в різних регіонах, зокрема й на Вінниччині.

Про це Віктор Ляшко розповів відвідуючи медичні заклади Вінниччини, – пише МОЗ.

VAC-терапія є золотим стандартом лікуванні ран у світі. Її методика передбачає використання від'ємного тиску для очищення поверхні рани і прискорення загоєння у поранених.

«Міністерство охорони здоров'я України з початку війни направило свої зусилля для розширення можливостей лікування за цієї методикою в різних куточках нашої країни. Вже закуплено близько 800 апаратів для проведення VAC-терапії, які цього тижня розпочнуть надходити до лікарень, в лікарнях де є консолі з вакуумом будемо доставляти додатково розхідні матеріали», – зазначив міністр охорони здоров'я.

На Вінниччині над розвитком VAC-терапії сьогодні працюють і українські медики, які повернулись із за кордону, щоб допомагати рятувати життя та здоров’я українців, які постраждали від війни. Зокрема, й Ігор Вітенько, лікар-хірург, який значно вдосконалив методику лікування VAC-терапії і зараз залишив Бельгію, приїхав в Україну та від самого початку війни лікує пацієнтів.

Нагадаємо, 17 квітня до Вінниці з робочим візитом приїздив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Очільник МОЗу відвідав вінницькі лікарні, поспілкувався з лікарями та перевірив аптеки, щоб пересвідчитися у наявності ліків.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info