25 берез. 2021 12:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

185

0

В Україні змінили правила видачі номерних знаків на автомобіль

В Україні змінили правила видачі номерних знаків на автомобіль

Тепер кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області


В Україні змінили правила видачі номерних знаків на автомобіль

В Україні змінилися правила щодо видачі номерних знаків на автомобіль. Тепер кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

Про це повідомили у пресслужбі Головного сервісного центру МВС.

Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року № 166, який набуває чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

Вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Як повідомляють в сервісному центрі МВС, нововведення дозволить оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів.

Читайте також: Штрафи зросли і відповідальність за керування в стані сп’яніння: Скільки платитимуть за порушення водії, пішоходи і велосипедисти.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info