25 листоп. 2020 15:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

126

0

В Уряді відновили видачу «пакунку малюка» для новонароджених дітей

В Уряді відновили видачу «пакунку малюка» для новонароджених дітей

Опублікували відповідний документ.


В Уряді відновили видачу «пакунку малюка» для новонароджених дітей

25 листопада під час засідання Уряду ухвалили відновлення в Україні надання «пакунків малюка» для новонароджених дітей. Відтепер для дітей, народжених з 24 жовтня цього року до 1 липня наступного, протягом 30 днів мають видати одноразову натуральну допомогу – «пакунок малюка».

Пояснювальну записку до рішення опублікував у своєму Telegram-каналі народний депутат Олексій Гончаренко.

«Кабмін відновив надання «пакунків малюка», тобто одноразової натуральної допомоги при народжені дитини.

Нагадаю, що 30 червня Антимонопольний комітет України ухвалив рішення скасувати «пакунки малюка» у зв’язку з розглядом скарг учасників закупівель. 29 липня Кабмін скасував надання одноразової натуральної допомоги при народженні дитини (детальніше див. постанову №744 від 9.07.2020).

Чим важлива ця постанова? Тим, що дітям, народженим починаючи з 24 жовтня 2020 і до 01 липня 2021 року включно має бути надано протягом 30 днів від моменту народження «пакунок малюка». У випадку пошкоджень або недоукомплектування пакунку необхідно протягом 3 днів від моменту одержання допомоги скласти відповідний акт та звернутись до місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту», – зазначає депутат в своєму повідомленні.

В опублікованому документі також йдеться про те, що сім’я може отримати грошу компенсацію, якщо з причин, незалежних від її членів, не отримує «пакунок малюка» в 30-денний термін.

«Так, пропонується, надати можливість, як виняток, виплачувати грошову компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народилися в період із 24. 10. 2020 по 01. 07. 2021, у разі неотримання протягом 30 днів з дня народження дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» з незалежних від отримувача причин», – йдеться в документі.

Нагадаємо, 3 березня в Уряді ухвалили новий порядок видачі «пакунку малюка».

В липні стало відомо, що на Вінниччині сім’ї, які не отримали «пакунок малюка», можуть оформити виплату в розмірі 5 тисяч гривень.

Стартував пілотний проект в Україні щодо монетизації «пакунку малюка» з 1 вересня.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне