2 листоп. 2020 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

109

0

В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики

В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики

Порівняно з серпнем 2020 р. розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 6,3%, а за останні 12 місяців (відносно вересня 2019 р.) – на 13,3%


В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у вересні 2020 р. становила 10772 грн, що в 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (5000 грн). Порівняно з серпнем 2020 р. розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 6,3%, а за останні 12 місяців (відносно вересня 2019 р.) – на 13,3%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області.

Найбільше зростання середньої зарплати у вересні порівняно з серпнем відбулось у працівників, що зайняті в будівельній галузі, в сфері охорони здоров’я, професійній, науковій та технічній діяльності. Також працівників, які задіяні в галузі постачання електроенергії, газу, пари, водопостачання, поводження з відходами.

В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики

Довідка.

Номінальна заробітна плата включає тарифні ставки (посадові оклади), премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також обов’язкові відрахування: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір.

Реальна заробітна плата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати під впливом змін споживчих цін на товари і послуги та рівня податків й обов’язкових платежів.

Індекс реальної заробітної плати розраховується шляхом ділення індексу нарахованої номінальної заробітної плати (без урахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору) на індекс споживчих цін.

В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики  - фото 2

В вересні у вінничан зросла середня зарплата – управління статистики  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info