19 лют. 2010 19:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

35

0

В Виннице командование Воздушных Сил провело штабные учения

В Виннице командование Воздушных Сил провело штабные учения

 У Вінниці завершилося роздільне штабне тренування з особовим складом управлінь, відділів та служб Командування Повітряних Сил Збройних Сил України рамках підготовки Повітряних Сил до навчання “Взаємодія – 2010”.


В Виннице командование Воздушных Сил провело штабные учения

 У Вінниці завершилося роздільне штабне тренування з особовим складом управлінь, відділів та служб Командування Повітряних Сил Збройних Сил України рамках підготовки Повітряних Сил до навчання “Взаємодія – 2010”

Як передає ВІННИЦЯ.ІНФО, про це повідомляє прес-служба Повітряних Сил Збройних Сил України.

До заходу, який проходив під загальним керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майора Андрія Куришка, залучалися генерали та офіцери Командування виду Збройних Сил, Командного центру, Центрів управління пошуково-рятувальним забезпеченням польотів авіації, оперативно-тактичних досліджень, аеронавігаційного забезпечення.

За мету даного заходу його організатори поставили підготувати пропозиції до замислу застосування Повітряних Сил за визначеними завданнями в системі оперативного угруповання військ (сил).

За словами начальника оперативного управління – заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил полковника Віктора Гамори, під час роздільного штабного тренування були ретельно відпрацьовані питання злагодження управлінь, відділів та служб Командування, що дало змогу удосконалити практичні навички офіцерів у виконанні своїх функціональних обов’язків, зокрема, щодо оцінки обстановки, виконання оперативно-тактичних розрахунків, відпрацювання пропозицій до замислу застосування Повітряних Сил за визначеними завданнями.

Офіцери працювали у складі визначених функціональних підрозділів, виконували завдання в різних функціональних групах на пунктах і центрах управління.

«Важливість тренування полягала в тому, щоб кожен офіцер, який задіяний до виконання тих чи інших розрахунків: оформлення карти, виконання оперативно-тактичних розрахунків, напрацювання пропозицій щодо форм і способів застосування, в цілому усвідомлював своє призначення в системі роботи того чи іншого структурного підрозділу та основну мету досягнення конкретного кінцевого результату», – зазначив полковник Віктор Гамора.

Проведення роздільного штабного тренування стало черговим етапом в системі основних заходів оперативної підготовки виду Збройних Сил. Планується, що наприкінці року вінцем оперативної підготовки стане проведення підрозділами Повітряних Сил у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України цілого комплексу практичних заходів під час навчання “Взаємодія – 2010”.


0
0