23 берез. 2010 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

18

0

В Винницу едет всемирноизвестная оратория "Страсти за св. Матфием"

В Винницу едет всемирноизвестная оратория "Страсти за св. Матфием"

Видатний православний богослов митрополит Іларіон представить у Вінниці всесвітньовідому ораторію «Страсті за св. Матфієм»

 


В Винницу едет всемирноизвестная оратория "Страсти за св. Матфием"

Видатний православний богослов митрополит Іларіон представить у Вінниці всесвітньовідому ораторію «Страсті за св. Матфієм»

24 березня Вінницьку єпархію з офіційним візитом відвідає голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв), повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Під час візиту Владики Іларіона відбудеться його зустріч з архієпископом Симеоном та духовенством Вінницької єпархії. Він також прочитає лекцію перед студентами Вінницького державного педуніверситету.

О 17.00 у концертному залі обласної філармонії виконуватиметься музичний твір митрополита Іларіона - ораторія «Страсті за св. Матфієм».

Виконавці: Національна заслужена Академічна хорова капела «Думка» під керівництвом Героя України, народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, академіка, професора Євгена Савчука, Оркестру Ансамблю класичної музики ім. Б. Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України під керівництвом народної артистки України Валентини Іконник-Захарченко. Солісти: Мирослава Солов’яненко (сопрано), засл. арт. України Тетяна Гавриленко (мецо-сопрано), Олександр Білошапка (тенор), засл. арт. України Ігор Воронка (бас), протодиякон Тарасій Мудрак (Євангеліст). Керівник проекту – народний артист України Анатолій Солов’яненко.

Світові та європейські прем’єри ораторії «Страсті за св. Матфієм» вже відбулися в Америці, Канаді, Австралії, Італії, Угорщині, Росії. Всеукраїнська прем’єра відбулась у Київській Національній філармонії 23 листопада 2009 року.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира «Страсті за св. Матфієм» прозвучать у дні Великого Посту, у той час, коли серце кожного християнина сповнене смутку в очікуванні останніх днів земного життя Спасителя світу, Господа нашого Іісуса Христа.

Довідка:

Митрополит Іларіон (Алфєєв) – видатний православний богослов сучасності, випускник Оксфордського університету. Він має докторські ступені визначних теологічних наукових установ світу. Його богословські та філософські праці широко відомі у християнському світі. Владика Іларіон відомий у світі також як видатний музикант. Він випускник спеціальної музичної школи ім. Гнесиних по класу скрипки і композиції, а також композиторського факультету Московської державної консерваторії.

 

ВИННИЦА.info

 

 


0
0