30 серп. 2019 15:03

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Політика
0

334

0

В яких комітетах Верховної Ради працюватимуть вінницькі депутати

В яких комітетах Верховної Ради працюватимуть вінницькі депутати

В комітетах Верховної Ради працюватимуть вісім народних депутатів, які обрані по мажоритарних округах у Вінницькій області


В яких комітетах Верховної Ради працюватимуть вінницькі депутати


29 серпня на першому засіданні Верховної Ради IX скликання, народні депутати 318-ма голосами затвердили проект Постанови «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання».

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Згідно з даним документом, у Верховній Раді України дев’ятого скликання працюватимуть 23 комітети з мінімальною кількістю народних депутатів – 5, максимальною – 34. Верховна Рада прийняла Постанову «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№ 1077 - на заміну). Даний документ підтримали 299 народних депутатів», - зазначено в повідомленні.

В комітетах Верховної Ради працюватимуть вісім народних депутатів, які обрані по мажоритарних округах у Вінницькій області. Олег Мейдич від ВО «Батьківщина» став першим заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики. Геннадій Вацак, який йшов на вибори самовисуванцем, став секретарем Комітету з питань транспорту та інфраструктури. Інші народні депутати обрані членами комітетів.

Комітет з питань аграрної та земельної політики.

Перший заступник голови Комітету - МЕЙДИЧ Олег Леонідович, фракція політичної партії ВО «Батьківщина». Обраний по ОВО № 18 з центром в м. Іллінці. (народився 24 листопада 1970 року в місті Калинівка Вінницької області, проживає в місті Вінниці).

Член комітету - КУЧЕР Микола Іванович, позафракційний. Обраний по ОВО №18 з центром в м. Ладижин. Народився 24 серпня 1959 року в селі Гордіївка Тростянецького району Вінницької області, народний депутат України 8 скликання, проживає в місті Ладижин Вінницької області

Член комітету - ЮРЧИШИН Петро Васильович, позафракційний. Обраний по 13 ОВО з центром в м. Калинівка. народився 13 липня 1958 року в місті Антрацит Луганської області, народний депутат України 8 скликання, проживає в місті Хмільник Вінницької області.

Комітет з питань бюджету.

Член комітету - ДРАБОВСЬКИЙ Анатолій Григорович, фракція ПП «СЛУГА НАРОДУ». Обраний по 12 ОВО – м. Вінниця. Народився 1 серпня 1958 року в місті Вінниці, ректор Вінницького кооперативного інституту, проживає в місті Вінниці.

Комітет з питань молоді і спорту.

Член комітету БОРЗОВА Ірина Наумівна, фракція ПП «СЛУГА НАРОДУ». Обрана по 14 ОВО з центром в м. Жмеринка. Народилася 28 серпня 1982 року в місті Вінниці, проживає в місті Вінниці.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Член комітету - БІЛОЗІР Лариса Миколаївна, позафракційна Обрана по ОВО № 15 з центром в м. Шаргород. Народилася 24 вересня 1981 року в смт Тростянець Вінницької області, проживає в місті Києві.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури.

Секретар Комітету - ВАЦАК Геннадій Анатолійович, позафракційний. Обраний по ОВО № 16 з центром в м. Ямпіль. Народився 9 лютого 1972 року в місті Могилів-Подільський Вінницької області, проживає в місті Могилів-Подільський Вінницької області.

Член комітету - ПАШКОВСЬКИЙ Максим Ігорович, фракція ПП «СЛУГА НАРОДУ». Обраний по ОВО № 11 м. Вінниця. народився 24 березня 1983 року в місті Вінниці, проживає в місті Вінниці.

Окрім депутатів-мажоритарників, двоє нардепів з Вінниці, обрані за списками партій стали членами комітетів. Юлія ОВЧИННІКОВА (ПП «СЛУГА НАРОДУ») – в комітеті Комітет з питань екологічної політики та природокористування. Олександра УСТІНОВА (ПП «Голос») – член комітету з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, до Верховної Ради ІХ скликання пройшли 10 вінничан.

Вiнниця.info, фото - Сергія Ковальчука