14 лип. 2020 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

57

0

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція?

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція?

Найпопулярнішими серед туристів зараз є :Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Кожна з країн має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання


В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція?

Станом на сьогодні, з країн світу, які приймають українців з туристичними цілями найпопулярнішими є :Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія. Кожна з них має свої умови в’їзду, обов’язкові до виконання. Так само і українська сторона визначає правила прибування з цих країн в залежності від епідеміологічної ситуації в кожній з них (так звані «зелені» та «червоні» зони).

Міністр інфраструктури Владислав Криклій опублікував інформацію про умови подорожей за кордон в період карантину.

Туреччина

В’їзд та повернення без обмежень.

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція?

Єгипет

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція? - фото 2

Албанія

В’їзд – необмежений. Повернення – обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція? - фото 3

Хорватія

В’їзд – 14-денна самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід).

Повернення – без обмежень.

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція? - фото 4

Чорногорія

В’їзд – без обмежень у разі організованого прибуття авіатранспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. Для пасажирів наземного транспорту – обов’язковий негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Повернення - обов’язкова 14-денна обсервація/самоізоляція або негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 по прибуттю.

В яких країнах українці можуть провести відпочинок та чи потрібна самоізоляція? - фото 5

В міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Львів» будуть розміщені ПЛР лабораторії для швидкого проходження тестів.

Алгоритм проходження тесту в аеропорту:

Проходити тестування можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію відповідно до Алгоритму припинення самоізоляції для осіб, що перетнули державний кордон. Також цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов’язковою умовою є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Тест можливо зробити як в аеропорту, так і самостійно у будь-якій іншій акредитованій лабораторії, не порушуючи режиму самоізоляції.

Забір матеріалу проводиться у пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім - у додаток «Дій вдома».

Тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку «Дій вдома».

Туристам рекомендують уважно ознайомлюватись з усіма умовами та правилами, адже при найменшому порушенні чи неуважності ви не зможете достроково припинити режим самоізоляції.

Фоторепортажі з Туреччини, де лікійські гробниці та місто-привид, античні пам’ятки Егейського узбережжя та про оксамитовий сезон між двох морів – спецпроекти від Вінниця.info

Вінниця.info