25 черв. 2020 09:54

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

143

0

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання

Це станеться, якщо вода з Дністра почне затоплювати місцеву свердловину


В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання


Внаслідок паводку в Ямполі можуть припинити водопостачання. Це станеться, якщо вода з Дністра почне затоплювати місцеву свердловину.

Про це повідомляють на сайті Ямпільської міської ради.

«У зв’язку з можливістю затоплення свердловини №6 для забору води, є ймовірність відключення централізованого водопостачання. Рекомендуємо мешканцям міста зробити запаси води», – йдеться в повідомленні.

За інформацією від Ямпільської райдержадміністрації, внаслідок паводку в районі поки підтоплені лише городи та дороги.

«Ямпільська районна державна адміністрація повідомляє, що на 25.06.2020 р. на 6 та 7 годину рівень води у річці Дністер становить 5,90 м . Скиди на Новодністровській ГЕС – 2050 куб.м /сек. За результатами моніторингу по району маємо лише підтоплені городи та під’їзні дороги.

Ніч з 24 на 25 червня ми пережили з великою тривогою і надіємось, що 2008 рік не повториться. Кожної години рівень води у річці Дністер піднімався на 10 см. Усі небайдужі до страшної стихії цікавилися приростом паводка, допомагали, хто порадою, а хто конкретними діями.

Районною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, а саме: Михайлівки, Гальжбіївки, Порогів, Цекинівки, В. Кісниці та м. Ямполя вживалися усі можливі заходи по недопущенню масового підтоплення.

Дякуємо усім за турботу і конкретні справи.
Ця ніч запам’ятається нам надовго і ми її пережили!», – зазначають на сайті Ямпільської РДА.

Як йдеться в повідомленні рятувальників, ввечері 24-го червня надзвичайники Вінниччини спільно з місцевим населенням м. Могилів-Подільський та м. Ямпіль здійснили першочергові заходи на випадок підтоплення окремих ділянок та частин міст вздовж річки Дністер. Ситуація знаходиться на контролі органів влади та місцевого самоврядування. Рівень води не перевищує критичних позначок. Задля стримання води, в окремих місцях викладали мішки з піском.

На ранок 25-го червня на фейсбук-сторінці рятувальної служби повідомили, що рівень води в Дністрі впав на 10 сантиметрів. Скид води стабільний. Рятувальники здійснюють постійний моніторинг берегової лінії та дренажних систем Могилів-Подільського.

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання - фото 2


В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання - фото 3

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання - фото 4

В Ямполі через паводок можуть відключити водопостачання - фото 5

Нагадаємо, 24-го червня через сильні дощі в Карпатах та на Буковині критично піднявся рівень води у Дністрі, на місцевих ГЕС провели контрольований скид води. Як наслідок – вже почалися перші підтоплення в Могилів-Подільському та Ямполі.

За повідомленням АТ «Вінницягаз», в Могилеві-Подільському можуть припинити газопостачання, якщо вода досягне місцевої газорозподільчої станції.

В підтопленні райони задля з’ясування ситуації виїхав голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

Згодом з’явилася інформація про те, що очільнику ОДА вдалося домовитися зі Молдовською стороною щодо контрольованого скиду води на їхній ГЕС. Це має знизити ризик затоплення південних районів Вінниччини.

Вінниця.info, фото – з соцмереж та сайту рятувальників