30 квіт. 2016 09:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

60

0

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. До Вінницьких єпархій вогонь доставлять після опівночі

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. До Вінницьких єпархій вогонь доставлять після опівночі

 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь


В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. До Вінницьких єпархій вогонь доставлять після опівночі

 У Єрусалимі, у Храмі Гробу Господнього, сьогодні, 30 квітня у Велику Суботу, зійшов Благодатний вогонь, який очікували десятки тисяч паломників з усього світу.

Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

Свідками дива стали члени офіційної української делегації на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).

«Звичайно, передати те, що відбувається в цей момент, неможливо, це схоже на ту радість, яку людина відчуває від зустрічі з Богом. З великим хвилюванням ми очікували появи Благодатного вогню. Адже, за переданням, якщо він не зійде, це стане ознакою кінця цього світу. Але і в цьому році Господь змилувався над людством. Єрусалимський Патріарх передав нам Благодатний вогонь – свідчення великої таємниці Божественної благодаті. Сходження Вогню – завжди величезна радість. Бог показав нам, що Він із нами, що ми не залишені, що в нас є надія», – поділився митрополит Антоній.

За його словами, Благодатний вогонь, як звичайно, в перші хвилини мав температуру людського тіла, потім – гарячих сонячних променів, поступово нагріваючись, але не обпалював. Люди вмивалися ним, підносили до обличчя і волосся.

«Біля Гробу Господнього ми просили Бога, щоб в Україну прийшов довгоочікуваний мир, щоб Небесний вогонь зігрів зачерствілі серця людей і пробудив кращі почуття», – сказав митрополит Антоній.

Він зазначив, що сьогодні Православна Церква згадує день, коли Христос зійшов у пекло, звідки Він вивів у Царство Небесне всіх праведників Старого Завіту.

Увечері у Велику Суботу офіційна делегація УПЦ доставить Благодатний вогонь до Києво-Печерської лаври. Уже сьогодні віряни зможуть запалити від нього свої лампадки. О 23.00 у Києво-Печерській лаврі Предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій роздасть Благодатний вогонь усім, хто прийде на Великоднє богослужіння. Зі столиці Благодатний Вогонь доставлять в усі єпархії Української Православної Церкви, і до храмів Вінниччини, щоб усі змогли відчути ту радість, яка відбулася на Святій Землі.

ВИННИЦА.info