18 січ. 2021 14:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

89

0

В Жмеринці дітям-сиротам не виплачували державну допомогу. В прокуратурі подали до суду

В Жмеринці дітям-сиротам не виплачували державну допомогу. В прокуратурі подали до суду

Відомо, що трьом дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, мають виплатити 41 тисячу гривень.


В Жмеринці дітям-сиротам не виплачували державну допомогу. В прокуратурі подали до суду

Співробітники Жмеринської місцевої прокуратури звернулися з позовом до Вінницького окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність управління освіти Жмеринської міської ради. Відомо, що трьом дітям-сиротам не виплатили належну державну грошову допомогу. В разі відповідного рішення суду дітям мають виплатити майже 41 тисячу гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, про порушення щодо виплат стало відомо під час вивчення прокурорами стану дотримання соціальних і майнових прав дітей-сиріт, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Встановлено, що посадові особи управління освіти не вжили заходи щодо виплати трьом дітям цієї категорії належної їм державної грошової допомоги у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів або близько 14 тис. гривень. Загальна сума, яка має бути виплачена випускникам, становить майже 41 тис. гривень.

Відомо, що прокурор звернувся до суду, аби зобов’язати управління виплатити одноразову грошову допомогу випускникам загальноосвітніх закладів міста з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«З огляду на порушення посадовцями ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» у грудні 2020 року прокуратура подала до суду позовну заяву. Наразі Вінницьким окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд», – додають у відомстві.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне