9 жовт. 2015 11:15

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Влада
0

118

0

ВААС судиться з «МУР-ом» за вінницький «Савой»

ВААС судиться з «МУР-ом» за вінницький «Савой»

 ВААС проти МУРу: суд звернувся з позовом до суду


ВААС судиться з «МУР-ом» за вінницький «Савой»


 31 серпня 2015 року Вінницький апеляційний адміністративний суд звернувся з позовом до Господарського суду Вінницької області про зобов’язання виконати умови договору підряду товариством з обмеженою відповідальністю «МУР».

Про це повідомляє прес-служба Вінницького апеляційного адміністративного суду.

«23.04.2012 між товариством з обмеженою відповідальністю «МУР» та Вінницьким апеляційним адміністративним судом укладено договір підряду, згідно з яким ТОВ «МУР» бере на себе зобов’язання виконати ремонтно-реставраційні роботи (капітальний ремонт, реконструкція та реставрація) будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду (колишній готель «Савой»).

Відповідно до договору підрядник зобов’язаний своєчасно усувати недоліки робіт, допущених з його вини. Також договором визначено, що замовник (ВААС) має право вимагати безоплатного виправлення недоліків, що виникли внаслідок допущених генеральним підрядником (ТОВ «МУР») порушень» - йдеться в повідомленні прес-служби.

В суді зазначають, що гарантійний термін усунення недоліків товариством «МУР» становить 10 років від дня прийняття об’єкта замовником (ВААС). Комісією в складі представників ВААС та ТОВ «МУР» складено акт, яким виявлено ряд недоліків на фасаді приміщення колишнього готелю «Савой».

«Враховуючи, що ТОВ «МУР» надано дві відповіді на претензію ВААС, які містять суперечливі доводи, а саме в листі, адресованому в.о. керівника апарату ВААС, генеральний підрядник категорично заперечує щодо усунення виявлених дефектів, вказавши, що руйнування сталися не з вини товариства, а у листі, адресованому голові ВААС, товариство не заперечує щодо виконання робіт з усунення руйнувань.

А тому, враховуючи неоднозначну позицію керівництва ТОВ «МУР» та їхню бездіяльність щодо виконання гарантійних умов зобов’язання, Вінницький апеляційний адміністративний суд був змушений звернутись з позовом за захистом своїх прав до Господарського суду Вінницької області, у якому просив суд зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «МУР» виконати гарантійні умови договору підряду», - зазначено в повідомленні.

У підрядника вимагають безоплатно усунути недоліки у роботі, які зафіксовані в Акті про порядок і строки усунення виявлених недоліків (дефектів) при виконанні протиаварійних та реставраційних робіт приміщень Вінницького апеляційного адміністративного суду на фасадах з боків вулиць Козицького та Соборної буд. №34/48 у місячний строк з дати набрання рішенням законної сили.

Як відомо, в 2010 році Вінницька обласна рада передала в оренду ВААС пам’ятку архітектури місцевого значення «Савой».

Потім, у 2011 році Вінницький апеляційний адміністративний уклав угоду з ТОВ «Мур» на капремонт будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду по вул. Соборна, 48 в Вінниці за 0,97 млн гривен.

У 2013 до реставрації долучили підприємство з Хотина. ВААС 25 грудня за результатами тендеру уклав угоду з МКП «Рембудгазмонтаж» на ремонтно-реставраційні роботи готелю «Савой» для розміщення суду. Вартість угоди склала 29,91 млн грн.

Далі історія з реконструкцією «Савою» стала кримінальною справою. В 2014 слідчий відділ Управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області 17 червня відкрив кримінальне провадження за фактом розтрати коштів державного бюджету при ремонтно-відновлювальних роботах пам'ятки архітектури - будівлі готелю «Савой».

Насьогодні реставрація пам’ятки архітектури в центрі міста не завершена.

ВИННИЦА.info