31 лип. 2017 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

66

0

Валерій Коровій посів 7 сходинку у рейтингу голів ОДА

Валерій Коровій посів 7 сходинку у рейтингу голів ОДА

 Коровій піднявся на 3 сходинки у рейтингу 


Валерій Коровій посів 7 сходинку у рейтингу голів ОДА

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій посів 7 місце у рейтингу діяльності голів обласних державних адміністрацій за перше півріччя 2017-го. Це на 3 сходинки вище від попереднього результату.

Рейтинг опублікував Комітет виборців України.

Експертами було позитивно оцінено діяльність ОДА в частині допомоги армії. З початку АТО було надану гуманітарну допомогу на загальну суму понад 36 мільйонів гривень. У 2017 році рішенням сесії обласної ради підшефним військовим частинам та правоохоронним органам було спрямовано з обласного бюджету 9 мільйонів гривень.

Серед «плюсів» області – лідируючі позиції в країні за рівнем використання системи Prozoro.

Зафіксовано зростання промисловості на 12,9%. У сільському господарстві спостерігається незначний спад – на 3,6%.

На Вінниччині спостерігається позитивне торговельне сальдо і розвиток будівництва.

Ціни на споживчому ринку зросли на 1,9%. А заборгованість по виплаті заробітної плати збільшилася на 17,2%.

Найвищі оцінки експертів отримали допомога армії і переселенцям, протидія корупції та ремонт доріг.

Експерти відзначили проблеми із створенням Гайсинської міської об’єднаної громади, а також ситуацію із проявами корупції в пенітенціарних установах області.

Валерій Коровій посів 7 сходинку у рейтингу голів ОДА

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Тернопільської, Закарпатської, Кіровоградської та Донецької обласних державних адміністрацій.

Аутсайдер за підсумками рейтингу першого півріччя – керівник Черкаської області Юрій Ткаченко – опустився у порівнянні з попереднім дослідженням на 3 позиції. Упродовж І півріччя в області було зафіксовано зниження темпів промислового виробництва (на 3,6% за січень-травень). Експерти відзначили проблеми області в питанні подолання корупції. Суттєві проблеми були зафіксовані із проведенням виборів до об’єднаних громад 30 квітня. Так, у ході виборів депутатів та голови Шполянської міської громади спостерігачами КВУ було зафіксовано низку суттєвих порушень виборчого законодавства.

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 213 експертів з усіх областей України.

Валерій Коровій посів 7 сходинку у рейтингу голів ОДА - фото 2

Вінниця.info