17 берез. 2020 10:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

151

0

Ватно-марлеві пов’язки у Вінниці шитиме «Поділля»

Ватно-марлеві пов’язки у Вінниці шитиме «Поділля»

Міськрада звертатиметься до місцевих швейних фабрик щодо пошиття ватно-марлевих пов’язок


Ватно-марлеві пов’язки у Вінниці шитиме «Поділля»

Через дефіцит масок у вінницьких аптеках, міська рада звертатиметься до місцевих швейних фабрик щодо пошиття ватно-марлевих пов’язок для вінничан. Так фабрика «Поділля» готова виконати замовлення на 100 тисяч штук масок, ведуться також перемовини із «Володаркою».

Про це 16 березня під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявила заступниця міського голови Галина Якубович.

«На жаль, зараз масок майже немає, але виробники над цим працюють. Мережа аптек «Конекс» і «Авіцена» працюють з виробниками, кажуть, що ринок має насититися. Поки що у нас є маски збережені з 2009 року. Так, вони ватно-марлеві. Вони знаходяться на відповідальному зберіганні. Всі комунальні служби, які відповідають за життєдіяльність міста – будуть поки що забезпечені по декілька таких масок. Ці маски можна буде прати, дезінфікувати шляхом гарячим прасуванням», – зазначила Галина Якубович.

За словами директорки Департаменту економіки та інвестицій Ірини Чернати, місцева фабрика «Поділля» погодилася «відшити» 100 тисяч масок для вінничан.

«Фабрика «Поділля» готова допомогти з питанням по забезпеченню масок, і почати роботу щодо пошиття ватно-марлевих пов’язок. Ми зробили їм заявку на 100 тисяч штук. Також налагоджуємо контакт з «Володаркою», щоб прискорити процес», – каже Ірина Черната.

Нагадаємо, у Вінницькій міській клінічній лікарні №2 виявили особу, яка намагалася продати за спекулятивною ціною марлеві пов’язки.

Вінниця.info