5 листоп. 2020 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

94

0

Важкохворій Альоні Загнітко з Калинівського району терміново необхідні ліки. Небайдужих громадян просять допомогти

Важкохворій Альоні Загнітко з Калинівського району терміново необхідні ліки. Небайдужих громадян просять допомогти

Для придбання річного запасу ліків до 8 листопада дівчині треба назбирати майже 44 тисячі гривень.


Важкохворій Альоні Загнітко з Калинівського району терміново необхідні ліки. Небайдужих громадян просять допомогти

16-річна Альона Загнітко з села Іванів Калинівського району хворіє на високу легеневу гіпертензію, яка невиліковна і потребує трансплантації легень. З 15 грудня 2016 року дівчина є пацієнткою індійської клініки, куди її направили та оплатили послуги із трансплантації МОЗ України, а витрати на перебування під час очікування Альона із мамою оплачували завдяки благодійним коштам від небайдужих людей.

На сьогодні родина дівчини терміново шукає кошти на придбання річного запасу ліків, які недоступні в Україні. Альона повертається додому після майже 4 років безрезультатного очікування на трансплантацію легень у Індії. Дівчині потрібні 43 912 гривень до 8 листопада.

«Повернутися додому – для нас це було дуже важке рішення з роздумами тривалістю у півроку! Але зараз немає жодних перспектив, що моїй донці зроблять трансплантацію легень у Індії хоча б через рік чи навіть більше. А стан самопочуття Альони постійно гіршає, вона дихає уже за допомогою кисневого концентратора. Я хочу, щоб моя дитина повернулася додому «на своїх ногах», як і приїхала сюди! А можливостей, що їй допоможуть вдома в Україні, зараз набагато більше ніж в Індії», – розповідає мама Альони Людмила Куцмай.

В Індії змінилося законодавство, тепер іноземці можуть отримати донорські органи для трансплантації виключно залишком чином, якщо вони не підійдуть жодному індусу. Відповідно ймовірність цього дуже низька – за останні 2 роки трансплантацію зробили лише для однієї українки, яка перебувала в дуже критичному стані. Зараз заручниками такої ситуації залишилися 5 українців. Раніше у вересні таке безрезультатне лікування уже покинула перша українка, а навесні 2020 року в Індії помер юний українець в очікуванні трансплантації.

«Трансплантацій найближчим часом для іноземців у Індії не буде; саме керівництво клініки «розводить руками»; ні МОЗ Україна, ні Посольство України в Індії не можуть на це вплинути; ситуація із розповсюдженням коронавірусу катастрофічна у цій країні третього світу… У нас закінчуються гроші на безрезультатне перебування тут. Тому ми хочемо повернутися додому і зареєструватися на очікування трансплантації у нових Українських центрах трансплантації, яких у 2016 році ще не існувало, коли нас направили у Індію», – аргументує мама Людмила Куцмай.

Альона з мамою уже терміново купили квитки і повертаються до України на наступному тижні через ризики закриття кордонів України.

Альоні Загнітко постійно потрібно приймати підтримуючі ліки, тому родина та близькі дівчини просять допомогти придбати річний запас частини ліків у Індії, які не доступні а продажу в Україні.

Загальна вартість рахунку на ліки – 66 212 гривень.

Залишок благодійних коштів після придбання авіаквитків на повернення додому – 22 300 гривень.

Сума необхідна до збору до 8 листопада43 912 гривень.

Всіх небайдужих просять фінансової підтримки та максимального поширення інформації.

Рахунок у ПриватБанку мами – Куцмай Людмила Василівна:

4149 4991 4074 8300

Контактна інформація:

мама – Куцмай Людмила, +38(067) 190-79-65

волонтерка – Ланова Анастасія, +38(093)347 10 07, [email protected].

Усі деталі про історію лікування та підтверджуючі документи Альони Загнітко можна знайти в офіційній фейсбук-спільноті: https://www.facebook.com/groups/558937000980383.

Важкохворій Альоні Загнітко з Калинівського району терміново необхідні ліки. Небайдужих громадян просять допомогти

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info