29 жовт. 2016 14:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

51

0

Вбивць екс-депутата Вінницької облради посадили на 12 та 15 років

Вбивць екс-депутата Вінницької облради посадили на 12 та 15 років

 Апеляційний суд Вінницької області залишив в силі вирок суду першої інстанції в справі про вбивство колишнього депутата Вінницької облради


Вбивць екс-депутата Вінницької облради посадили на 12 та 15 років

 28 жовтня апеляційний суд Вінницької області залишив в силі вирок суду першої інстанції в справі про вбивство колишнього депутата Вінницької облради Валерія Беленя. 12 і 15 років відповідно проведуть за ґратами вінничани Леонід Лабунець і Володимир Реєнт, які до смерті забили чоловіка в його власній домівці, побили дружину та пограбували.

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду Вінницької області.

Злочинці просили в апеляції скасувати вирок Вінницького міського суду та направити справу (№128/6255/14-к) на новий судовий розгляд. Прокурор же виступав за зміну вироку лише в частині визначення долі речових доказів.

Обоє обвинувачених – з багатим кримінальним минулим. Леонід Лабунець – раніше судимий за розбій та умисне вбивство, Володимир Реєнт – за грабіж, шахрайство, крадіжки і незаконне поводження зі зброєю.

За словами останнього, доказів того, що він вчинив черговий злочин, недостатньо, а знайдений на місці злочину обріз до криміналу не причетний. Відмовлявся відшкодовувати і моральну шкоду вдові Валерія Беленя.

«З мене нічого не треба стягувати. Я – не винен, – захищав себе Володимир Реєнт на судовому засіданні. Натомість його подільник компенсувати моральну шкоду готовий, але її розмір визначити не може».

До речі, згідно з вироком, обвинувачені мають сплатити Наталії Белень по 100 тисяч гривень кожен. За словами жінки, від обвинувачених вона отримала лише 25 тисяч.

Як відомо, по справі вбивства подавалась апеляція.

Як ми вже повідомляли, колишній депутат обласної ради Валерій Белень загинув від рук злочинців 3 березня 2014 року у власному будинку.

Вінниця.info