8 жовт. 2014 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Україна
0

40

0

Вчені знайшли рослину, яка за два тижні лікує рак

Вчені знайшли рослину, яка за два тижні лікує рак

Вчені знайшли рослину, яка за два тижні лікує рак


Вчені знайшли рослину, яка за два тижні лікує рак

Препарат із кісточок ягід Hylandia dockrillii вилікував більшу частину ракових пухлин мишей за два тижні.

Препарат, виготовлений із рідкісної австралійської рослини, знищив до 70 відсотків ракових пухлин за два тижні дослідів на мишах. Ліки під кодовою назвою EBC-46 отримують із кісточок ягід Hylandia dockrillii (сімейство молочайних), яке росте лише у тропічних лісах на півночі штату Квінсленд.

Вчені зробили ін'єкцію препарату безпосередньо до пухлини на шкірі мишей, а також пухлини на шиї, голові та у кишечнику 300 домашніх тварин (собак, кішок і коней). Через п'ять хвилин ділянка навколо меланоми наливалася фіолетовим кольором, подібно до синців, через добу чорніла, ще через два дні з'являвся струп, і, нарешті, через два тижні він відходив, і під ним виявлялася чиста шкіра без будь-яких слідів раку.

На думку дослідників, препарат запускає клітинну реакцію, яка перекриває кровопостачання пухлини. Потім організм починає сприймати меланому як звичайний синець (гематому), активізуються необхідні імунні реакції, і область пухлини «зачищається», розповів провідний автор дослідження Глен Бойл (Glen Boyle).

Однак EBC-46 неефективний проти ракових клітин, що поширюються на інші органи (при метастазах).

За словами Бойла, новий препарат навряд чи повністю замінить хіміотерапію, але у випадку успішних випробувань на людях (дозвіл на проведення тестів вже отримано), його зможуть рекомендувати пацієнтам, яким протипоказана хіміотерапія.

Lenta.ru


0
0