25 черв. 2018 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

226

0

Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось

Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось

 Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось


Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось

 В Україні завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники шкіл, НВК та ліцеїв пройшли тестування з 12 навчальних дисциплін. Цьогоріч у Вінницькій області семеро осіб набрали максимальну кількість балів з предмету. По 200 отримали учасники ЗНО із математики, хімії та німецької мови.

Ми поспілкувалися з ними, аби з’ясувати, чи важко складати тест і скільки часу потрібно на бездоганну підготовку.

200 балів з математики отримала вчителька математики з Гайсина Ольга Костенко. Вона розповіла журналісту Вінниця.info, що вирішила спробувати свої сили, аби «говорити з учнями на одній мові».

«Мені було важливо для себе оцінити, як відбувається ця процедура, на скільки там все відкрито, незалежно. Чи важко там перебувати. Діти зажди кажуть: «От би вчителі хоч раз самі спробували, що таке це ЗНО!». Коли таке чуєш, хочеться дійсно спробувати, на скільки ти спроможний.

Я для себе зробила висновок, що часу на завдання, доволі обмаль. Я здала тест за 2 хвилини до завершення часу. Немає вільної хвилинки на якісь зайві роздуми.

Одне завдання у третій частині, як на мене, було дещо некоректним. Потрібно побудувати переріз у многограннику. А за умовами проведення ЗНО, лінійку з собою брати не можна…», - говорить педагог.

Вона зізнається, що очікувала на 198 балів, однак ні учні, ні колеги не сумнівалися, що їй вдасться отримати всі 200.

Ольга Костенко

Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось

Руслан Подолян має 200 балів з німецької мови. Хлопець працює репетитором. Каже, мову освоїв під час навчання та займаючись самостійно.

Цьогоріч під час сесії ЗНО виник скандал щодо аудіювання з іноземної. Одні скаржилися, що було погано чути, інші – не розуміли текст.

Руслан розповідає, що аудіювання дійсно було на рівень складнішим за сам текст. Для багатьох учнів такий вид контролю став новинкою.

«Я вважаю, що дискусії дещо перебільшені. Я читав інтерв’ю директора Центру якості освіти і повністю погоджуюся з ним. Зараз діти в школі дійсно мало практикують такий вид навчання як аудіювання. Вони не готові сприймати носія мови. Можна гарно володіти мовою, але не до кінця розуміти тексти, начитані власне іноземцем.

На уроках матеріали зараз більш адаптовані. Я не можу сказати, що було важко, однак текст і аудіювання мали різні ступені складності.

Думаю, що скандал більше створили батьки, які були не задоволені тим, що їх діти не змогли гарно виконати аудіювання», - говорить Руслан Подолян.

Руслан Подолян

Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось - фото 2

Вчителька Вінницького технічного ліцею підготувала двох випускників, які зуміли набрати по 200 балів з математики. Її учні не вперше отримують такі високі результати. 

«До тесту не можна просто взяти і підготувати за місяць. Потрібно ґрунтовно працювати впродовж всього навчання. Мінімум, за який можливо добре підготуватися, 2 роки», - розповідає Світлана Кметюк.

На відмінно склали математику Вячеслав Міхалакі та Олег Душко.

Олег переконаний: аби отримали 200 балів із ЗНО, потрібно готуватися не як до тестування, а цілитися на багато вище.

«Я готувався зі своєю вчителькою, ходив на курси, а ще багато матеріалів переглядав в Інтернеті самостійно. Не думав, що складу на відмінно, однак був впевнений у своїх силах.

У порівнянні з попередніми роками, тест був не дуже складний», - говорить хлопець.

Випускник планує вступати до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Із трьох інших предметів він отримав досить високі бали: українська мова – 192, англійська мова – 192, фізика – 191.

По 200 балів з хімії також здобули випускники Вінницької школи-ліцею №7 і Гайсинського ліцею. Ще 200 з математики в учня Тиврівського ліцею-інтернату.

Світлана Кметюк і Олег Душко

Вчитель, репетитор і 5 учнів здали ЗНО на 200 балів. Вінничани розповіли, як їм це вдалось - фото 3

Вінниця.info