18 серп. 2020 13:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

99

0

Вчителям дозволять вести уроки в школах «жовтої» та «зеленої» зон без масок. В «помаранчевій» – рекомендують вдягати щитки

Вчителям дозволять вести уроки в школах «жовтої» та «зеленої» зон без масок. В «помаранчевій» – рекомендують вдягати щитки

Після консультацій зі вчителями в МОЗ вирішили дозволити проводити уроки без масок


Вчителям дозволять вести уроки в школах «жовтої» та «зеленої» зон без масок. В «помаранчевій» – рекомендують вдягати щитки

Вчителям шкіл, які розташовані в «зеленій» та «жовтій» зоні епідемічної небезпеки, дозволять не вдягати маски під час проведення уроків. Вчителям зі шкіл «помаранчевої» зони рекомендують вдягати захисні щитки. Подібні зміни в МОЗ вирішили запровадити після низки консультацій з освітянами.

Про це 18 серпня під час конференції, організованої Міністерством освіти та науки, розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Учні і вчителі заходять в заклади освіти обов’язково в масці, яка покриває рота і носа. Перебувати в класах дозволяється без масок. Стосовно сьогоднішніх рекомендацій – вчителі повинні бути в масках і впродовж уроку. Але в результаті додаткових дискусій, які ми сьогодні провели з освітянами, ми змінимо норму, і вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. В той же час, в «помаранчевій» зоні ми дамо рекомендацію вчителям вдягати захисний щиток, який є прозорий та який дозволить передавати емоції для того, щоб не порушувати освітній процес», – зазначив лікар.


Нагадаємо, 1 вересня діти підуть до школи в містах і районах, які не в червоній зоні.

В МОН дали рекомендації, як створити безпечні умови у школах в період пандемії.

Загальнонаціональний карантин, встановлений через пандемію COVID-19, продовжено до 31 серпня 2020 року. В регіонах встановлюється один з чотирьох рівнів епідемічної небезпеки – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний». При «червоному» рівні відвідування закладів освіти здобувачами заборонено, отже, освітній процес відбувається дистанційно.

Рішення щодо особливостей організації освітнього процесу в закладах освіти в умовах «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівнів небезпеки приймає педагогічна рада закладу з урахуванням тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря щодо протиепідемічних заходів у закладах освіти.

Раніше повідомляли, як на Вінниччині буде організовано навчання з 1 вересня.

Міністерство освіти і науки розглядало три сценарії початку навчального року в умовах карантину. Новий навчальний рік планують почати у «змішані» формі.

Нагадаємо, у Вінниці батьки школярів вийшли на мітинг проти дистанційної освіти.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, відео – з YouTube-каналу МОН

title