23 берез. 2020 18:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

80

0

Вечірня інформація з Лабораторного центру: на Вінниччині немає хворих на коронавірус

Вечірня інформація з Лабораторного центру: на Вінниччині немає хворих на коронавірус

У Вінницькій області перевіряють три підозри на COVID-19


Вечірня інформація з Лабораторного центру: на Вінниччині немає хворих на коронавірус

Станом на 16 годину ранку 23 березня у Вінницькій області зареєстровано 21 підозру на коронавірусну інфекцію COVID-19. Зразки матеріалів від 18-ти захворілих були досліджені у вірусологічній лабораторії – коронавірус не виявлено. Зразки матеріалів від 3-х захворілих досліджуються.

Про це повідомив завідувач відділу епіднагляду Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ Степан Томин.

«Станом на 16.00 годину поточної доби у Вінницькій області лабораторно підтверджених випадків COVID-19 не зареєстровано. В Україні зареєстровано 73 лабораторно підтверджених випадки даного захворювання.

На даний час в лікарнях області розгорнуто 290 інфекційних ліжок. В інфекційних стаціонарах облаштовано 89 боксів та 51 напівбокс. При потребі кількість ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію або з підозрою на дане захворювання буде збільшено шляхом перепрофілювання інших ліжок або цілих медичних закладів.

В інфекційних відділеннях в боксованих палатах, створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені необхідним обладнанням», - повідомив Степан Томин.

Фахівець наголосив, що специфічної профілактики коронавірусної немає, не існує і специфічного лікування хвороби. Лікують лише симптоми. Попередити інфікування можна дотримуючись правил гігієни та не відвідуючи місця скупчення людей.

«Самоізоляція – найбільш ефективний спосіб попередження та поширення інфекції», - наголосив С. Томин.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою.
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, мінімальна дистанція - 1,5 метра.
  • не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, невідкладно зверніться по телефоном до сімейного лікаря та повідомте його попередньою про перебування в продовж останніх 14 днів у країнах де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.


Нагадаємо, з 23 березня у Вінницькій області посилено карантинні обмеження. На в’їздах і виїздах населених пунктів Вінницької області будуть КПП, де проводитимуть санітарні огляди багажу, речей і транспортних засобів.

На базі Вінницької міської клінічної лікарні №1 створюють інфекційну реанімацію на 25 робочих місць. Додатково замовили 1250 швидких тестів на коронавірус.

Вінниця.info

title