11 жовт. 2019 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

184

0

Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен

Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен

Ведучий проекту «Орел и решка» в ексклюзивному коментарі Вiнниця.info поділився враженнями про вінницькі гондоли, проспект Космонавтів і місцеві «фішечки»


Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен

23 жовтня в мережі вийде новий випуск тревел-шоу «Дома краще!» від проекту «Орел та решка». У ній ведучий режисер та Євген Синельников із командою розповідатимуть про Вінницю. Це другий сезон нового туристичного шоу, яке присвятили саме українським містам. Жені Синельникову є з чим порівнювати. Він як ведучий трьох сезонів проекту «Орел и решка» об’їздив пів світу, тому побачити, чим Вінниця краща за Манхеттен, міг лише він)

«У першому сезоні було вісім міст. Це те, що ми встигли зняти. А у другому сезоні Вінниця - четверте по рахунку. Звичайно, не останнє», - коментував Вінниця.info Євген під час візиту до Вінниці 23 серпня. Саме тоді ми поспілкувались з Женею, спостерігали за процесом зйомки шоу і записали його перші враження при візиті до нашого міста.

Із знімальною групою ми зустрілися на території пабу на воді, що неподалік Центрального автовокзалу. Героєм сюжету став Віталій Гуменюк, який Вінницю перетворив на своєрідну Венецію гондолою «Джульєтта».

«Від гондоли венеціанської… вінницька відрізняється по-перше назвою. Що вона вінницька. А от сам човен, то мало чим. Зрозуміло, ще є різниця у пейзажі. Запаху води. У Вінниці своєрідна атмосфера. От ми підпливли до фонтану, і всі на тебе звертають увагу, а у Венеції ти один з мільйона, який курсує на гондолі. А у Вінниці - ти унікальний! Ти один такий. І всі кажуть: «Вау! Круто! Клас, клас, клас!», - пояснює Євген Синельников.

Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен

Женя за довгі роки роботи в програмі «Орел та решка» об’їздив практично весь світ. З проектом «Дома краще!» до приїзду у Вінниці побував у 11 містах України. Проте, різницю помітив. Причому, в позитивному ракурсі.

«Якщо порівнювати з українськими містами, Вінниця - доглянута. Зрозуміло, що не в ідеалі. Є речі, які потребують доопрацювання. Але, чорт забирай, вона доглянута! Все, що зроблене, воно у гарному стані, за цим слідкують. Місто складається з сотень деталей, які роблять повну картину. Зрозуміло, що Вінниці важко конкурувати з українськими мегаполісами. Одесою, Харковом, Києвом. Але Вінниця така цяця, за якою доглядають, піклуються тут за неї. І це дуже прикольно!», - розповідає ведучий.

Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен - фото 2

Синельников каже, що Вінниця це не провінція, вона просто унікальна.

«По суті, для України це велике місто. Але воно від початку мало бути провінційним. Приїжджаючи сюди… От були біля Вежі, дивишся, абсолютно європейська площа. Сучасного, невеликого, але європейського населеного пункту. От бульвар на Космонавтів. Спочатку реагуєш на «совкові» будинки по бокам. Вони відволікають увагу. Та коли спускаєшся нижче бачиш - будується нове приміщення, скоро воно здається в експлуатацію і тут буде ще крутіше. Поряд - сучасний арт-об’єкт, Hi-tehc, цікавий. Це вау!», - ділиться враженнями Євген Синельников.

Вінниця - живе місто, бо, наприклад Манхеттен, вже не змінюється.

«Трамваї дають відчуття того, що ти не в Україні. Але трамваї це деталі. Ми не можемо конкурувати з Монреалем, Парижем чи Нью-Йорком. Та при цьому українські міста тільки формуються. Маємо робити свої міста самобутніми. На місцях мають бути свої ентузіасти, які створять обличчя свого міста. Зрозуміло, для цього треба час. Нині в Україні на наших очах формується країна. Адже ми 20 років були зовсім інакші. З кожним роком робиться щось цікаве. От здавалося, на одному місці колись був пустир, а сьогодні ресторан. Була просто річка, тепер катаємося на гондолі. Не було нічого, з’явився бульвар з гарною велосипедною доріжкою. От до Нью-Йорку приїздиш, ходиш по Манхеттену, а він вже не змінюється. А у нас живі міста. Більше того, у нас є можливість самим робити ці міста. І це круто!», - радіє Євген.

За спостереженнями Синельникова, порівняно з Вінницею, Києву не вистачає сучасного мистецтва.

«От хоча б при в’їзді до Вінниці з боку столиці. На кругу стоїть якась незрозуміла конструкція. Металевий куб, який крутиться. До нього можна відноситися по-різному. Але! Це цікава штука. Або, якісь цікаві ліхтарі у центрі вашого міста. Чи статуї музик під Вежею. Маленькі фішечки, яких у Києві не вистачає», - констатує Євген.

Під час візиту до Вінниці учасники проекту «Дома краще!» ще поспілкувалися із місцевими вело-ентузіастами, спробували вінницького сала на ринку, пройшлися підземеллями на Соборній, послухали гранітний грамофон та…. Але про це вже у самому випуску програми, яка з’явиться 23 жовтня.

Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен - фото 3

Вiнниця.info, фото редакції та з сторінки Олени Павлової

Більше фото
Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен
Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен
Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен
Ведучий проекту «Орел и решка» розповів, чим Вінниця краща за Манхеттен