24 лют. 2017 14:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

64

0

«Велика» політика міського рівня. У Вінницькій мерії депутати захищали від Гройсмана Тимошенко та звертались щодо ОРДЛО

«Велика» політика міського рівня. У Вінницькій мерії депутати захищали від Гройсмана Тимошенко та звертались щодо ОРДЛО

Вінницька «Батьківщина» «образилась» на Гройсмана за Юлю

Що Сергій Моргунов відповів на звернення вінницьких депутатів


«Велика» політика міського рівня. У Вінницькій мерії депутати захищали від Гройсмана Тимошенко та звертались щодо ОРДЛО

 24 лютого на сесії Вінницької міської ради в розділі «різне» депутати зачитали звернення від «Самопомочі» щодо заборони торгівлі з окупованою територією, а представники «Батьківщини», звернулись до В. Гройсмана, щоб підтримати Ю. Тимошенко, яку «ображають» в місцевих ЗМІ.

Публікуємо дослівно текст, який зачитав від фракції «Батьківщина» у Вінницькій міській раді Юрій Іорданов:

«В мене є звернення Прем’єр-міністру України Гройсману Володимиру Борисовичу. На підтримку нашого лідера – Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Володимирівни Тимошенко від членів фракції «Батьківщина» у Вінницькій міській раді.

Останнім часом зафіксовані численні факти розміщення замовних публікацій стосовно лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко у місцевих засобах масової інформації. Це маніпуляція громадською думкою, яка покладається на постанову про відставку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, запропонованою фракцією «Батьківщина», чи ви з Юлією Тимошенко. Як посадовець, Володимир Гройсман не має морального права поливати брудом лідера «Батьківщини» та використовувати брудні технології, оскільки прем’єр міністр повинен турбуватись про благополуччя країни, гідні умови життя українського народу. Слід зазначити, що в 2006- 2010 роках партія «Батьківщина» підтримала кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду міського голови м. Вінниці, не висуваючи свого кандидата.

Ми - депутати фракції «Батьківщина» у Вінницькій міській раді, підтримали лідера партії Юлію Тимошенко, яка за часи свого прем’єрства не допустила дефолту в країні і росту світової економічної кризи та не дозволила НКРЄ підвищувати ціни на природний газ для населення (в цей час з іншої сторони залу депутати хором почали сміятись (примітка автора). Поливаючи брудом лідера партії «Батьківщина», водночас зневажається думку 30% виборців Вінниччини, які згідно результату грудневих місцевих виборів 2016 року підтримали партію Юлії Тимошенко.

Вимагаємо відмовитись від чорного піару проти лідера партії Юлії Тимошенко.

Депутати фракції «Батьківщина» у Вінницькій міській раді…», – зачитав Юрій Іорданов.

«Велика» політика міського рівня. У Вінницькій мерії депутати захищали від Гройсмана Тимошенко та звертались щодо ОРДЛО

Вінницький міський голова прокоментував звернення і представників «Батьківщини», і щодо торгівлі з окупованими територіями.

«Якщо говорити про 2006 рік, тут є дуже багато депутатів, які були у фракції «Батьківщина», вони тільки згодом зрозуміли, що таке відповідна фракція і які вони приймали рішення. Буквально 14 лютого 2007 року тут була позачергова сесія міської ради і ми всі спостерігали які події відбувались. Я думаю, що з точки зору популізму, все ясно. З точки зору взаємовідносин різних політичних сил, то не чубитись треба, а треба об’єднуватись заради України, і в тому числі на майданчику Верховної Ради», - сказав міський голова.

Щодо звернення про заборону торгівлі з окупантом, яке пропонують представники «Самопомочі» та підтримує «Свобода» і «Батьківщина», міський голова теж ї прокоментував.

«Сьогодні деякі фракції, які присутні у Вінницькій міській раді, мають аналогічні потужні фракції і потужну підтримку у Верховній Раді. Приймайте рішення. Чому ви перекладаєте функціонально повноваження на місцеві органи влади? Гройсман чітко і ясно сказав, що він готовий до діалогу. Питання в тому, що не готова та сторона до діалогу. А тут я хочу акцентувати увагу всіх. Треба чітко розмежовувати питання енергетичної блокади України і питання які пов’язані з контрабандою, торгівлею, і в тому числі питання статусу території. По перше. Це повноваження Верховної ради, якщо говорити про статус. Якщо ми говоримо про енергетичну блокаду, то всім дуже гарно проводити дискусії і читати заяви, поки в нас є світло, тепло і поки люди їздять транспортом. А коли вони почнуть ходити пішки і будуть мерзнути в садочках, школах і лікарнях, до кого вони прийдуть!? Точно не у Верховну Раду. Хто за це буде нести відповідальність перед людьми – Вінницька міська рада і персонально міський голова. Просто треба називати речі своїми іменами.

Ще раз наголошую, треба розмежовувати цих два поняття. Чому відбувається енергетична блокада під час опалювального сезону? Ми що не розуміємо, що вся економіка країни, якщо говорити про ТЕС, пов’язана з вугіллям антрацитової групи…

Ми, люди які обрані людьми, і в тому числі, ті хто у Верховній Раді, несуть в першу чергу відповідальність перед народом України. А розповідати «я это хочу, это не хочу», це як мінімум не чесно перед Україною», - говорить С. Моргунов.

Вінниця.info

title