12 лют. 2020 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

83

0

«Велике будівництво» - на Вінниччині реалізовуватимуть 15 великих інфраструктурних проектів

«Велике будівництво» - на Вінниччині реалізовуватимуть 15 великих інфраструктурних проектів

В перелік проектів увійшов і масштабний ремонт доріг


«Велике будівництво» - на Вінниччині реалізовуватимуть 15 великих інфраструктурних проектів

11 лютого в Києві голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський презентував Президентові України Володимиру Зеленському та голові Уряду Олексію Гончаруку перелік основних інфраструктурних об'єктів, які будуватимуться у 2020 на Вінниччині на виконання програми Президента «Велике Будівництво». В цей перелік увійшли лікарні, школи, садочки та стадіони. Окрім цього, на Вінниччині запланували масштабний ремонт доріг.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

«На нараді щодо стану реалізації програми Президента України «Велике будівництво» під головуванням Прем'єр-міністра та за участі Президента представив карту проєктів, які планується завершити до 31 грудня 2020 року. До них увійшли 10 приймальних відділень лікарень, 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів та 133 км доріг», – повідомив голова облдержадміністрації.

Відтак, п’ять шкіл, п’ять дитячих садочків та п’ять об’єктів спортивної інфраструктури будуть введені в експлуатацію на Вінниччині протягом 2020 року.

Окрім того, під час заходу «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування» було анонсовано масштабне будівництво нових доріг з 1 березня.

За словами голови облдержадміністрації, загалом по Україні в поточному році планується оновити 4 тис. км доріг державного значення та 2,5 тис. км доріг місцевого значення.

«На нараді йшлося про потужне дорожнє будівництво, яке повинно розпочатися в цьому році. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей – рекордні 85 млрд грн. В рамках області мова йде про 1 млрд 262 млн грн. Цьогоріч плануємо відремонтувати на Вінниччині 133 км шляхів, з них 36 км– державні, а 97 км – дороги місцевого значення», – зазначив керівник регіону.

Голова ОДА наголосив, що під час формування переліку доріг пріоритет надавався ремонту саме тих шляхів, які ведуть до опорних шкіл та лікарень.

Варто зазначити, що до 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів на будівництво з Мінрегіоном в рамках ДФРР. Окремо області також мають узгодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду.

Нагадаємо, раніше заступник голови ОДА Ігор Івасюк розповів, де в області збудують та відремонтують школи і дитячі садочки.

Вінниця.info, фото – Вінницької ОДА