4 берез. 2020 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

121

0

Верховна Рада прийняла відставку Гончарука

Верховна Рада прийняла відставку Гончарука

«За» проголосували 353 депутати


Верховна Рада прийняла відставку Гончарука

4 березня Верховна Рада України прийняла відставку прем'єра-міністра Олексія Гончарука з посади глави уряду. «За» проголосували 353 народних депутати.

Олексій Гончарук працював на посаді прем’єра 6 місяців – це один з найкоротших термінів роботи для керівника уряду.

У своєму Телеграм-каналі, Гончарук написав, що в «цьому Уряді не було корупції», водночас наголосив, що за короткий термін роботи, Уряду вдалося знизити інфляцію, змінити менеджмент в багатьох держкомпаніях, а також запустити рекордну приватизацію.

«У вересні журналісти запитали мене про боротьбу з корупцією і навели приклад «Центренерго». Я пообіцяв, що до кінця опалювального сезону ми вирішимо це питання — і ми це зробили. Рішення по цій компанії вже ухвалено. Ми змінили менеджмент ще в десятках інших державних компаній, які роками були корупційними годівницями (ОПЗ, Енергоатом, Артемсіль і т.д.). Незважаючи на статуси і прізвища. Правила однакові для всіх.

6 місяців — це дуже короткий термін, щоб оцінювати результати будь-якого Уряду. Хоча окремі результати нашої з вами роботи українці вже бачать в платіжках.

За цей період ми заклали фундамент для перезавантаження країни — рекордно низька інфляція, рекордно вигідне розміщення єврооблігацій. Анбандлінг «Нафтогазу», запуск рекордної приватизації, перші концесійні конкурси, доступні кредити для підприємців», – написав Гончарук.

Згідно з Конституцією України, відставка прем'єра тягне за собою відставку всього складу Кабміну.

Зокрема, на місце Гончарука планують призначити Дениса Шмигаля, віце-прем'єра із розвитку громад та територій, який раніше був на посаді голови Івано-Франківської ОДА та працював у приватних компаніях. Було також представлено кандидатів, які можуть замінити деяких міністрів в уряді. Хто є хто в уряді Шмигаля – ЗМІ розповіли цікаві факти про нових міністрів.

Вiнниця.info, фото з Телеграм-каналу Олексія Гончарука