26 листоп. 2020 15:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

180

0

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото

За два місяці функціонування Veteran Hub’у у Вінниці фахівці здійснили понад 200 консультації, більшість – щодо працевлаштування учасників АТО, які намагаються знайти заняття після служби.


Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото

26 листопада на Вінниччині презентували інноваційний проект «Ветеранські простори, центри підтримки ветеранів і переселенців як засіб реінтеграції через діалог і взаємодопомогу». За два місяці функціонування Veteran Hub’у у Вінниці фахівці здійснили понад 200 консультації, більшість – щодо працевлаштування учасників АТО, які намагаються знайти заняття після служби.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Учасники заходу 26 листопада ознайомились з діяльністю ветеранського простору Veteran Hub, Вінницького обласного молодіжного центру «KVADRAT», Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та членам сімей загиблих, а також спортивно-оздоровчого реабілітаційного центру учасників АТО «4.5.0» у місті Хмільник.

«Veteran Hub – це креативний простір для ветеранів та організацій громадянського суспільства Вінниччини, що спрямовують свою діяльність на вирішення актуальних проблем ветеранів та їх сімей. Це місце, де ветерани мають змогу психологічно розвантажитись та отримати необхідну професійну консультативну допомогу. Протягом останніх двох місяців нашими фахівцями надано понад 200 консультацій, в основному – з тематики працевлаштування, що є гарним показником в умовах пандемії. Усі без виключення консультації надаються на безоплатній основі», – зазначив керівник хабу, ветеран АТО/ООС Ігор Гемба.

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото

Veteran Hub обладнаний спеціалізованими кімнатами для проведення конференцій та лекцій, а також воркзонами, де відвідувачі можуть попрацювати у мережі Інтернет. Окрім того, хаб створювався у співпраці з громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» та відповідає усім сучасним вимогам доступності.

Основним видом послуг, які надає хаб, є послуги з працевлаштування та здійснення відповідного моніторингу за трудовою діяльністю ветеранів.

«Хлопці, що повертаються з АТО/ООС, часто недооцінюють себе. Більшість з них вважає, що доступна для них робота – це лише водій, охоронник чи вантажник. Це серйозна психологічна проблема, яку ми сьогодні долаємо. У деяких ветеранів навіть є запит щодо створення власного бізнесу. І для цього їм потрібна професійна допомога», – відзначив Ігор Гемба.

За словами представників міжнародного фонду «Відродження», Вінницька область – одна з кращих за рівнем створених умов для інституційного розвитку ветеранських організацій громадянського суспільства та діяльності центрів надання відповідних послуг ветеранам. Наразі фондом здійснюється моніторинг регіонів України з метою виявлення проблемних питань ветеранського руху в Україні.

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 2

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 3

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 4

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 5

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 6

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 7

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 8

Veteran Hub: на Вінниччині презентували проект просторів для підтримки ветеранів. Фото - фото 9

Нагадаємо, в травні повідомили, що у Вінниці планують відкрити Veteran Hub.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА