3 груд. 2010 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

48

0

Вето Януковича. Повний текст

Вето Януковича. Повний текст

Зберігається лише одна "вибухонебезпечна" норма - заборона підприємствам, які працюють за загальною системою оподаткування, відносити на валові витрати товари, куплені у "спрощенців", що забороняє юридичним особам мати торгові операції з підприємцями


Вето Януковича. Повний текст

У розпорядження "Економічної правди" потрапив текст президентських пропозицій до Податкового кодексу - супровідна записка до накладеного ним вето на цей документ.

У четвер увечері ці поправки були проголосовані у парламенті. Самі підприємці поки не знають, як реагувати на цей документ - радіти чи засмучуватися. Текст детально вивчають юристи. Мітинги на Майдані триватимуть.

Рішення про розгляд цього питання було прийняте на засіданні комітету з податкової і митної політики Верховної ради. На диво, засідання пройшло у спокійній обстановці.

На порядку денному комітету не було питання про вето. Однак коли на засідання прийшов перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, голова комітету Віталій Хомутиннік заявив, що до Верховної ради надійшли пропозиції президента. Депутатам роздали текст вето, і Хомутиннік запропонував обговорити документ.

Обговорювали традиційно, не вчитуючись. Депутат від НУНС Микола Катеринчук захотів перервати засідання хоча б на півгодини, аби присутні прочитали текст.

Хомутиннік відмовив. "Прийнято рішення приймати пропозиції президента у тому вигляді, у якому вони надійшли, не змінюючи навіть ком, або долати вето", - повідомив він. За його словами, сценарій з подоланням вето - дурний, а дискутувати пропозиції президента недоцільно, оскільки змінювати їх ніхто не буде.

Копилов ознайомив присутніх з коротким змістом вето президента, і депутати проголосували за прийняття Податкового кодексу у новій редакції з урахуванням пропозицій гаранта. Утримався один Катеринчук.

Основне: спрощена система оподаткування, трансформована у прийнятому Податковому кодексі до невпізнання, збережеться у старому вигляді, згідно з указом президента від 1998 року.

Зберігається лише одна з "вибухонебезпечних" норм - заборона підприємствам, які перебувають на загальній системі оподаткування, відносити на валові витрати товари і послуги, куплені у "спрощенців", що фактично забороняє юридичним особам мати торгові операції з приватними підприємцями.

Компаніям буде невигідно укладати угоди із "спрощенцями", отже, малий бізнес ризикує втратити значну частину своїх клієнтів.

 Вето Януковича. Повний текст

 Вето Януковича. Повний текст - фото 2

Вето Януковича. Повний текст - фото 3

 Вето Януковича. Повний текст - фото 4

 Вето Януковича. Повний текст - фото 5

 Вето Януковича. Повний текст - фото 6

 Вето Януковича. Повний текст - фото 7

 Вето Януковича. Повний текст - фото 8

 Вето Януковича. Повний текст - фото 9

 Вето Януковича. Повний текст - фото 10

 Вето Януковича. Повний текст - фото 11

 Вето Януковича. Повний текст - фото 12

Вето Януковича. Повний текст - фото 13

 Вето Януковича. Повний текст - фото 14

 Вето Януковича. Повний текст - фото 15

 Вето Януковича. Повний текст - фото 16

 Вето Януковича. Повний текст - фото 17

 Вето Януковича. Повний текст - фото 18

 Вето Януковича. Повний текст - фото 19

 Вето Януковича. Повний текст - фото 20

 Вето Януковича. Повний текст - фото 21

 Вето Януковича. Повний текст - фото 22

 Вето Януковича. Повний текст - фото 23

 Вето Януковича. Повний текст - фото 24

 Вето Януковича. Повний текст - фото 25

 Вето Януковича. Повний текст - фото 26

 Вето Януковича. Повний текст - фото 27

 Вето Януковича. Повний текст - фото 28

Економічна правда


0
0