10 серп. 2016 14:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

395

0

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції


Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції

 Шкільні плаття зі складками на всю довжину спідниці та брючні костюми для хлопців із важких шерстяних тканин цього року не в моді. Їм на зміну прийшли сарафани з дрібними плісированими вставками, вельветові костюми та сорочки з об’ємними комірцями. Одяг для школярів більш легкий і практичний – з елементами екошкіри та поліестеру.

Про це Вінниця.info розповіли у магазинах, де реалізовують шкільну форму.

Виробники переважно українські – зі Львова, Хмельницького, Луцька, Одеси. На Вінницьких фабриках «Вінничанка», «Динамо» та «Поділля» кореспондентам сказали, що у цьому році шкільну форму не шиють – орієнтуються на одяг для дорослих. У деяких роздрібних мережах замовляють моделі та розміри в залежності від попиту місцевих відвідувачів та під зріст школярів.

«Українські фабрики зазвичай не шиють розміри для дітей зі зростом 116-164, а лише 122-152. Але дитина може бути з геть малим зростом у шість років, коли йде у перший клас, або у 12 підскочити вгору, та не вміщатися у 158. Ми замовляємо індивідуально дуже маленьку та більшу форму для школярів. Орієнтуємося на молодші та середні класи, бо для старших форму у вінницьких школах не вимагають. У нас у цьому році у тренді котон, екошкіра, трикотаж, для хлопчиків вельветові костюми. Дуже люблять як для хлопчиків, так і для дівчаток трійки – щоб під жилетку можна було одягнути стильну сорочку з круглим комірцем синього чи чорного кольору, або з детальованими квітами», - розповіла директор магазину «Антошка» у Вінниці Лариса Курченко.

Костюми з шерстяних тканин не замовляють – більше з поліестром та віскозою, - розповідає Лариса Курченко.

«Віскоза – це натуральна тканина, з натуральної целюлози, вона не парить, але водночас легка. Якщо плаття чи штани з шерсті на 100%, вони кусають і швидко псуються, скочуються за 2-3 тижні, ми таке не продаємо тепер. Швидше – це шерсть 60-80% з додаванням поліестера. Тоді плаття чи костюм зручніші до тіла, м’якші. На такий одяг у нас є сертифікат відповідності. Зараз уже недовго до вересня, то даємо 20% знижки на форму», - каже директор магазину.

Вартість костюмів від українських виробників Lilus, Smil, Couture у магазині «Антошка» для хлопчиків до 1300 грн, сарафани для дівчаток продають в середньому по 600 грн, штани, спідниці, сорочки по 455 грн.

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 2

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 3

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 4

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 5

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 6

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 7 

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 8

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 9

На ринку «Урожай» у першому ряду ми знайшли асортимент шкільних форм з Туреччини та Польщі. Там переважно продають плаття та костюми осінньо-весняного варіанту, з легких та тонких тканин, в яких не жарко. Плаття виготовлені з різноманітними вставками, прямого крою, звуженими спідничками, сонце-кльош, сарафани, шорти-напів-класика. Вартість плаття чи сарафану для дівчинки 250-380 гривень, костюм для хлопчика з велюрової тканини коштує 730 – 750 гривень.

«У нас переважно легкі та зручні плаття. Коли навіть найменша дівчинка виглядає як леді. Окрім закордонної маємо також форму з Хмельницького та Львова – беремо на фабриках. Але вітчизняні костюми дорожчі – вартістю до тисячі гривень. Вони відповідно з товстіших тканин. Ну і велюр для хлопчиків є як наших українських, так і закордонних виробників», - розповідають на «Урожаї».

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 10 

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 11

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 12

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 13

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 14

Шкільну форму українських виробників «Сашка», «Анютка», «Лола» продають он-лайн через Інтернет-магазин «Розетка». По Інтернету можна замовити форму з блакитним та червоним оздобленням для дівчат за 400-600 грн, та костюми для хлопчиків за 500-1000 грн.

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 15 

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 16

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 17

Вибір шкільної форми у Вінниці: ціни та тенденції - фото 18

(фото із сайту "Розетка")

Бюджетні варіанти придбання форми, з якої виросли інші школярі, та яку продають батьки, пропонують на сайті OLX. Там створили розділ «Все для школярів», де форму б/в можна придбати за 60-200 грн.

«Шкільний костюм для учня початкової школи майже «в ідеальному стані» можна знайти за 65 грн, а новий — за 200 грн. До штанів та піджака підійде або темна сорочка в темну червону стрічку за 20 грн, чи новенька блакитна за 50 грн. Крім того, може згодитися вишиванка, — національна сорочка для хлопчика за 150 грн. Вартість підготовки до школи для дівчинки коливається в такому ж ціновому діапазоні. Костюм зі спідниці та жакета б/в обійдеться в 90 грн, нові варіанти пропонують по цінам від 135 грн. Нові шифонові сорочки коштують близько 100 грн», - повідомляють на OLX.

Аналітики сайту OLX зазначають, що в Україні вартість повного набору одягу для школяра, а це сорочка, штани чи спідниця, жилетка та жакет коливається в межах 1080-2200 грн.

Нагадаємо, в СЕС дали рекомендації, як батькам вибрати якісну шкільну форму та приладдя.

Вінниця.info