31 серп. 2015 16:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

51

0

Вибух на Київській стався через недосвідченого зварювальника

Вибух на Київській стався через недосвідченого зварювальника

 Вибух на Київській стався через самовільне втручання у систему газопостачання та грубе порушення правил безпеки


Вибух на Київській стався через недосвідченого зварювальника

 У Вінниці вибух газу у новобудові «Набережний квартал» на вулиці Київській стався через самовільне втручання у систему газопостачання та грубе порушення правил безпеки.

Про це повідомляє прес-службі «Вінницягаз».

29-річна власниця квартири та 31-річний зварювальник проводили роботи власними силами по зміні крану на газопроводі перед лічильником. Електрозварювальник, який проводив роботи біля лічильника, внаслідок чого й стався вибух газу, не є працівником ПАТ «Вінницягаз». За словами свідків, власниця квартири звернулася по допомогу до сторонньої особи, яку їй рекомендували родичі.

«Вінницягаз» заперечує інформацію про можливу причину вибуху газу через зварювальний балон.

Диспетчер Вінницької аварійно-диспетчерської служби «104» зафіксувала заявку за вищевказаною адресою о 17 годині 35 хвилин. Вже о 17 годині 40 хвилин на місце події виїхала бригада АДС. До 19 години 50 хвилин слюсарі аварійно-відбудовних робіт проводили необхідні роботи: демонтували кран опуску газового лічильника, встановили інвентарну заглушку та за допомогою приладу перевірили, чи немає витоку газу.

На місці події також працювала слідчо-оперативна група УМВС України у Вінницькій області, працівники пожежно-рятувальної служби та швидкої медичної допомоги. Постраждалих власницю квартири та зварювальника доставили до опікового відділення Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. Пирогова з тілесними пошкодженнями (опіками) різного ступеня важкості. У прес-службі Вінницького міського відділу міліції повідомляють, що за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 272 КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до 3-х років.

Нагадаємо, 28 серпня близько шостої вечора в одному з багатоквартирних будинків міста Вінниці стався вибух природного газу.

ВИННИЦА.info