1 лют. 2021 15:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

230

0

Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток

Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток

Спочатку в області планують підключити до системи всі філії Вінницького обласного краєзнавчого музею, а згодом – поширити послугу і на решту музейних закладів.


Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток

На Вінниччині запланували запровадити єдиний музейний електронний квиток, за яким туристи самостійно зможуть визначати маршрут відвідування музеїв регіону. Спочатку в області планують підключити до системи всі філії Вінницького обласного краєзнавчого музею, а згодом – поширити послугу і на решту музейних закладів регіону.

Про це 1 лютого під час пресконференції розповіли заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк та керівниця управління культури та мистецтв ОДА Ольга Дернова.

«В нас є ідея створення єдиного електронного квитка, який дасть можливість відвідувачам Вінниці та Вінниччини, зрозуміло, з певною знижкою, відвідати багато музеїв. Від Марківки та її музею Леонтовича, в Тульчині та до музею в Браїлові. Географія широка. До того ж, є світовий досвід сімейного квитка. Можливо, ми й так організовуватимемо відвідування наших закладів», – розповідає Ігор Івасюк.

За словами посадовця, хто бував у музеях Європи та Сполучених Штатів Америки, міг звернути увагу, що там можна придбати один квиток і мати можливість відвідати, наприклад, всі музеї у Вашингтоні.

«Тут є світовий досвід. Це не так важко зробити, просто його треба перейняти. Електронні засоби дають нам зараз можливість купувати квитки на потяги, і на літаки, і в театри. Ми хочемо розробити гнучку схему роботи цього квитка, щоб він заохочував молодь до відвідувань музею. Маємо приклад багатьох країн світу, де музеї безкоштовно працюють, наприклад, для школярів. Ми не можемо поки що собі це дозволити, але ми повинні через електронний квиток, завдяки якому можна фіксувати кількість відвідувачів та який унеможливлює фінансові зловживання, дати можливість нашим гостям обирати і власний маршрут, і зручний для них час, і найголовніше – аби до цієї системи згодом були підключені й інші музеї Вінниччини», – каже заступник голови облради.

Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток

Як зазначає посадовець, запровадити єдиний музейний квиток планують вже до кінця цього року.

«Це для того, щоб наш турист, який має бажання відвідати той чи інший музей, міг, скориставшись електронним квитком, на власний розсуд здійснити свій маршрут. Відвідуючи не лише музеї, але й наші визначні пам’ятки. Хочу нагадати, що наша область має найбільше з-поміж інших областей унікальних історичних місць. Понад 6 тисяч. Завітавши до нашої області, є що відвідати, є що подивитись. В нас є унікальний кратер в Іллінецькому районі, і саме там в 2021, якщо нам не завадить карантин, плануємо зробити сучасний фестиваль електронної музики, який ми «пов’яжемо», відповідно, з космосом. Наша мета – привернення уваги туристів», – додала Ольга Дернова.

Довідково

Вінницький обласний краєзнавчий музей має сім філій: «Музей композитора М. Д. Леонтовича» в селі Марківка; «Музей Батозької битви» (с. Четвертинівка); «Музей Великого Українця Михайла Грушевського» (с. Сестринівка); «Історико-меморіальний комплекс пам'яті жертв нацизму» (смт Стрижавка, Урочище «Кемпінг»), відомий як «Ставка Вервольф»; «Музей Мужніх» (м. Вінниця); «Музей історії авіації та космонавтики (смт Вороновиця), «Меморіальний музей П. І. Чайковського і Н. Ф. фон Мекк».

Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток - фото 2

Від музею Леонтовича до музею Чайковського – на Вінниччині планують запровадити єдиний електронний квиток - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info