21 трав. 2022 14:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

107

0

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду

Доставили продукти харчування, засоби гігієни, одяг та взуття


Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду

Сьогодні, 21 травня, від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу в Шпиківську громаду. Це гуманітарний вантаж необхідних для преселенців речей – 10 палет продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та взуття.

Про це повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

Вантаж, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, доставили його Перший заступник Наталя Заболотна та заступник Андрій Кавунець.

«Ми доставили сьогодні гуманітарну допомогу до Шпиківської територіальної громади, де проживають 1200 переселенців. Майже 500 із них – діти. Основна потреба, яка не знімається вже протягом трьох місяців -продукти харчування, для дітей – памперси і засоби гігієни. Цього разу багато привезли ковдр і пледів, а також 144 продуктові набори, сформовані штабом ОВА», - зауважила Наталя Заболотна.

Від самого початку російського вторгнення Шпиківська громада розселяла пререселених громадян у школах, садочках – місцях сукупного проживання, тому й потреби зумовлені облаштуванням побуту і місць для відпочинку: необхідні ліжка, матраци, постіль,ковдри, холодильники тощо. Транзитом громада розміщувала по 180 і більше людей одночасно. На сьогодні значну частину ВПО розселили в приватний сектор, але в місцях, де сукупно проживають біженці залишається потреба в ліжечках, тумбочках, різних побутових предметах.

«Ми працюємо з міжнародними фондами, аби надати людям можливість за допомогою міні-грантів, абоу натуральному вигляді,облаштувати такі будинки для спільного проживання. Комусь потрібна пральна машина, комусь холодильник. Додатково ведемо перемовини з міжнародними фондами про надання підтримки переселенцям по веденню присадибних господарств. Ценадасть можливість для ВПО не лише трудотерапією рятуватись від страшної реальності, від якої вони рятуються на Вінниччині, але це також є частиною продовольчої безпеки», - додала Наталя Заболотна.

Міжнародний фонд УВКБ ООН уже розпочав виплати переселеним громадянам у Шпиківській ТГ, вони задоволені допомогою. Власникам будинків, які розмістили в своїх домівках переселенців із Харкова, Запоріжжя, інших гарячих точок, також виплачується компенсація від держави.

Під час зустрічі із ВПО Наталя Заболотна та Андрій Кавунець поцікавились умовами їх проживання в громадіта нагальними потребами.

«В громадіоблаштовано власний пункт видачі гуманітарки, куди приносятьречі і продукти місцеві жителі та волонтери. Сюдиє вільний доступ нашим переселенцям, вони отримують те, що потребують. Але після доставки великого вантажу від обласного штабу ОВА, ми знайдемо більше приміщення. Це дуже своєчасна і потрібна нам допомога», - каже селищний голова Микола Кривоцюк.

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 2

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 3

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 4

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 5

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 6

Від обласного гуманітарного штабу привезли допомогу переселенцям у Шпиківську громаду - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info