18 листоп. 2019 13:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

139

0

Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг

Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг

В Козятині відкрили ЦНАП, де громадяни можуть отримати 330 адмінпослуг


Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг

15 листопада у місті Козятин відкрився сучасний спільний Центр надання адміністративних послуг, модернізований за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Це вже п’ятий ЦНАП у Вінницькій області, який отримав допомогу Програми і відтепер надаватиме понад 330 адміністративних послуг майже 60 тисячам мешканців громади та району. Розширений перелік послуг включає реєстрацію актів цивільного стану, місця проживання, земельних ділянок, юридичних та фізичних осіб, послуги соціального захисту, а також видачу закордонного паспорта та ID-карток.

Про це йдеться в повідомленні на сайті «Децентралізація».

За підтримки Програми у Центрі створено 19 робочих місць, 12 з яких облаштовано меблями та комп’ютерною технікою для обслуговування клієнтів. Також у ЦНАП встановлено систему керування електронною чергою. Всі співробітники пройшли навчання по підвищенню кваліфікації за програмою, спеціально розробленою українськими та шведськими експертами «U-LEAD з Європою».

«Ми дуже раді співпрацювати з активними містами, які хочуть покращувати якість надання послуг і готові працювати над тим, щоб ЦНАП став належним і комфортним для відвідувачів. Я впевнений, що кожен мешканець відчує зміни, завітавши до оновленого ЦНАП, отримає якісні послуги і натхнення на подальші зміни та покращення життя міста та країни», - говорить Петро Макаренко, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою».

Міська рада зробила капітальний ремонт приміщення Центру та облаштувала його для людей з інвалідністю та відвідувачів з дитячими візочками. Також було оновлено розклад роботи ЦНАП: по четвергам Центр працюватиме до 20:00. Тепер кожен мешканець громади зможе отримати якісні послуги комфортно і в зручний час.

«Ми вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» та всім партнерам за підтримку і можливість спільними силами оновити Центр надання адміністративних послуг. Завдяки навчальним тренінгам, які пройшли не тільки співробітники ЦНАП, а й керівництво та актив громади, ми більше дізналися про можливості розвитку місцевого самоврядування та будемо використати здобуті знання для розвитку нашого міста. Якісні послуги – це ще один крок до благополуччя мешканців Козятина та всього району», - зазначив мер Козятина. Олександр Пузир.

Підтримка Програми продовжується і найближчим часом ЦНАП отримає доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Вінницькій області до кінця року в області запрацюють ще шість Центрів надання адміністративних послуг.

Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг

Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг - фото 2

Від реєстрації шлюбу до закордонних паспортів: в Козятині відкрили ЦНАП, який надає понад 330 видів адмінпослуг - фото 3

Вiнниця.info, фото – сайту Децентралізація