17 листоп. 2019 11:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

169

0

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині

На Вінниччині відбувся фестиваль музики і співу


«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині

Хоровий марафон, якого ще не бачила Україна, «Щедрик» у рок-версії та електронній музиці, грандіозне вогняне шо і пісочна анімація, – все це захоплювало і вражало 16 листопада сотні глядачів осіннього фестивалю «Від Щедрика до Carol of the bells» у Тульчині.

Про це повідомляє Вінницька ОДА.

Свято у Тульчині розпочалось із відкриття оновленого музею-квартири Миколи Леонтовича, де цього дня зібрались жителі Тульчинської громади, керівники області та міста, народні депутати, професійні і аматорські творчі колективи.

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині

«Мелодія «Щедрика», як українська душа – на перший погляд проста, але надзвичайно глибока. Цей твір Леонтовича справді вже став частиною світового культурного коду, тож тепер дуже важливо донести світу його українську автентику. Такі проєкти додають кольорів у палітру вулиць українських міст. Тож важливо, щоб очільники інших міст це розуміли так, як розуміють в Тульчині. Вірю, що багатство, яке має українська культура, може бути цікаве всьому світові», - сказав у вітальному слові Владислав Скальський.

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 2

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 3

«Наш знаменитий «Щедрик» лунає усіма мовами в різних куточках планети! «Carol of the bells» знають, люблять і співають без перебільшення всі мешканці Землі», - зазначає авторка програми «Малі міста – великі враження» Ірина Френкель.

Цей аспект став важливим елементом оновленого музею-квартири М. Д. Леонтовича, де гості фестивалю мали змогу переконатись, що коли за справу беруться справжні фахівці разом з місцевою громадою, то отриманий результат є просто вражаючим.

До фестивалю оновили Музей-квартиру М. Д. Леонтовича, який було відкрито в 1977 році до 100-річчя від дня народження композитора.

Співробітники музейного комплексу з гордістю демонструють збережені раритети: книги з особистим факсиміле Миколи Леонтовича, його партитури, особисті речі родини. Стіни музею прикрашають картини авторства сестри композитора Вікторії.

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 4

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 5

«Дуже важливо, щоб такі проєкти продовжували отримувати державну підтримку, адже вони слугують становленню і розвитку національної ідентичності, - зазначив очільник області, спілкуючись з журналістами. - Як ніхто, держава є кінцевим бенефіціаром української духовності. Тож хочу щиро подякувати людям, які займаються цією важливою справою. Це неабияка майстерність –вміти знаходити у невеликих містах ті родзинки, які дозволять сформувати їх цілісний образ. Впевнений, що тульчинці будуть запрошувати сюди своїх друзів і знайомих і з гордістю показувати музей великого земляка. А ще сьогодні я вкотре переконався: Тульчин- це місто, яке співає».

Продовженням фестивального дійства стало велике хорове шоу «Від Щедрика до Carol of the bells» за участю шести хорових колективів, театру вогню «East fire show» з Харкова, Центру пісочної анімації «MS-ART», DJ Muzon та багатьох інших виконавців.

Учасникам та відвідувачам фестивалю проводили цікаві екскурсії по Тульчину і традиційно можна було завітати на ярмарок подільських страв.

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 6

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 7

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 8

«Від Щедрика до Carol of the bells»: унікальний музичний фестиваль провели в Тульчині  - фото 9

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА