5 лют. 2021 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

194

0

Від ускладнень після COVID-19 померли п’ятеро працівників Вінницької лікарні ім. Пирогова

Від ускладнень після COVID-19 померли п’ятеро працівників Вінницької лікарні ім. Пирогова

Загалом зафіксовано 106 випадків інфікування медичних працівників лікарні


Від ускладнень після COVID-19 померли п’ятеро працівників Вінницької лікарні ім. Пирогова

У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І. Пирогова внаслідок Covid-19 коронавірусною інфекцією померли п’ятеро працівників та зафіксовано 106 випадків інфікування медичних працівників.

Про це повідомляє Держпраці у Вінницькій області.

«Начальник відділу з питань гігієни праці С.Юревич поінформувала про стан та причини захворюваності на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, серед медичних та інших працівників КНП «Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова».

Зокрема, зафіксовано 5 випадків смерті (45,5%) мед. працівників, 106 випадків інфікування медичних працівників. Натомість надано лише 34 повідомлення (33%).

Незважаючи на наявність у штаті лікаря-епідеміолога, завершення розслідувань просувається дуже повільно. Комісією закладу було завершено розслідування 8 випадків, два з яких були пов′язані з умовами праці», - зазначено в повідомленні.

Також в Управлінні Держпраці інформують, що завершено розслідування 3 смертельних випадків у лікарні ім. Пирогова. Один випадок пов′язаний з умовами праці.

«Основною причиною, виявленою при розслідувані, є незабезпеченість ЗІЗ. Затримка в розслідуваннях не дає змогу визначити причини високої захворюваності та смертності у даному закладі», - вказано в інформації.

В серпні Вінниця.info писала, що від коронавірусу помер лікар обласної лікарні імені Миколи Пирогова. В жовтні помер заступник директора з поліклінічного розділу роботи та експертизи тимчасової непрацездатності Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова Колодько Віктор Сергійович.

Нагадаємо, станом на 5 лютого у Вінницькій області виявили 271 новий випадок захворювання на коронавірус. Зареєстровано 1 летальний випадок. Одужали за добу 188 осіб

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info