1 груд. 2020 17:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

103

0

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї

Завершилась друга в цьому році тренінгова програма «Skills lab: власна справа».


Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї

На Вінниччині завершилась друга в цьому році тренінгова програма «Skills lab: власна справа». Молодь навчали, як започаткувати власну справу, а на завершення програми учасники презентували 20 проектів бізнес-ідей в різних сферах: від торгівлі і до освіти. Серед презентованих ідей: комп’ютерна майстерня, весільна агенція та лінгвістична школа.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Як йдеться в повідомленні, навчання тривало місяць за участі студентської молоді, викладачів професійно-технічних та вищих закладів освіти та інших бажаючих започаткувати власну справу. Протягом цього часу учасники працювали над розробкою бізнес-моделі власної справи за методологією Олександра Остервальдера та Іва Піньє – Business Model Canvas. Програма складалась із 7 блоків і призначалась для зацікавлених та вмотивованих кандидатів. Як наслідок – не всім із 40 учасників вистачило сил витримати темп та напружений графік.

На фінальній події відбулась презентація 20 проектів бізнес-ідей, що тривала більше 3 годин. Для експертної оцінки на онлайн-зустрічі були присутні зовнішні експерти: координатор Career Hub, Центру «Розвиток КСВ» – Тарас Деркач, журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка, викладачка кафедри, фріланс-комунікаційниця – Олександра Гондюл, менеджерка з розвитку бренду роботодавця департаменту персоналу Райффайзен Банк Аваль – Катерина Гвоздьова, а також координатори тренінгової програми у Вінницькі області – Галина Іванченко, Олена Чепурко, Олена Антонюк та Наталія Гижко.

Учасники презентували свої ідеї в різних сферах, таких як надання послуг, торгівлі, ресторанного харчування, оздоровлення та освіти. Основними бізнес-ідеями учасників були майстерня із ремонту комп’ютерної техніки, магазин молодіжного одягу, магазин природньої та декоративної косметики, кав’ярні та кондитерські, побутовий магазин, оздоровчий заклад в Карпатах, піцерія, весільна агенція та лінгвістична школа.

Як зазначають в обласній раді, тренінгову програму реалізовувала Агенція регіонального розвитку Вінницької області в рамках Пакту за підтримки Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine й Міністерства молоді та спорту України. Експертну підтримку програмі надавали вінницькі підприємці та представники компаній-підписантів Пакту: керуюча партнерка і консультантка у K&K consulting, бізнес-тренерка – Надія Карплюк, власниця бізнесу з виробництва натурального морозива ТМ «Funny bear» – Вікторія Лукашова, менеджерка з розвитку бренду роботодавця департаменту персоналу Райффайзен Банк Аваль – Катерина Гвоздьова, керівник маркетингового агенства «Sinteza Marketing» – Віталій Мурга, викладачка кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка, фріланс-комунікаційниця – Олександра Гондюл.

Ініціатива «Пакт заради молоді-2020» виникла з метою об’єднати зусилля компаній, держави та освіти для вирішення проблем працевлаштування молодих людей в Україні. За чотири роки існування ініціативи, Пакт підписали 146 роботодавців, серед яких 70 активно впроваджують програми працевлаштування молоді та долучаються до освітніх заходів.

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї - фото 2

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї - фото 3

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї - фото 4

Від весільної агенції до лінгвістичної школи: після серії тренінгів молодь Вінниччини презентувала власні бізнес-ідеї - фото 5

Раніше ми писали, що на Вінниччині молодь навчатимуть, як започаткувати власну справу. Організовують серію онлайн-тренінгів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне та з сайту Вінницької облради