25 верес. 2013 12:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Суспільство
0

101

0

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін

З площі перед райдержадміністрацією демонтували пам’ятник Леніну, а на його місці планують встановити пам’ятник Богдану Хмельницькому


Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін

Ще рік тому південний Ямпільський район Вінницької області вважався «вотчиною» комуністів, про що в літку 2012 року свідчила свіжа золота фарба на пам’ятникові Леніну, що встановлений навпроти центрального входу до Ямпільської райдержадміністрації. І ось, вчора, 24 вересня, стає відомо, що відбулось засідання організаційного комітету з питань перенесення пам'ятника Леніну, встановлення пам'ятника Богдану Хмельницькому та оновлення центральної площі міста.

Під час засідання голова оргкомітету Олександр Пірняк звернувся до присутніх з словом - закликом виховувати молоде покоління в дусі патріотизму та повідомив, що перенесення пам'ятника Леніну відбулось цивілізовано.

Пірняк зазначив, що новий монумент буде заввишки близько чотирьох метрів, створений українським скульптором Андрієм Никитюком. Отже, до кінця року, в Ямполі замість Леніна буде новий пам'ятник - Богдану Хмельницькому.

А Леніна на головній площі Ямполя вже нема, і вінницькій комуністи не провели з цього приводу жодного мітингу протесту, чи хоча б висловили невдоволення цим фактом. Проте, зважаючи на їхні потуги щодо проведення референдуму щодо вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану, зараз комуністів постать свого вождя – Леніна не надто турбує.

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 2

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 3

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 4

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 5

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 6

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 7

Від вінницьких комуністів з Ямполя «втік» Ленін - фото 8

ВИННИЦА.info


0
0