22 січ. 2015 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

49

0

Від яких сніданків вінничанам слід відмовитися

Від яких сніданків вінничанам слід відмовитися

 Якими стравами вінничанам не потрібно снідати


Від яких сніданків вінничанам слід відмовитися

 Сніданок - це дуже важливо. Але не всі знають, яким повинен бути здоровий сніданок. Вчені довели, що здоровий сніданок щоранку практично гарантовано позбавляє людину від ризику захворіти на цукровий діабет. Але далеко не всі продукти корисні, особливо зранку. Дієтологи рекомендують відмовитися від деяких продуктів, що становлять основу ранкового раціону більшості жителів планети.

1. Бутерброди з ковбасою. Оброблене м'ясо містить величезну кількість нітратів, які можуть стати причиною розвитку ракових пухлин. Інститут вивчення раку в США склав список з десяти рекомендацій, яким варто слідувати, щоб знизити ризик розвитку злоякісної пухлини. Відмова від продуктів, що містять нітрати, - одна з них. Ці речовини шкідливіші з ранку, коли шлунок порожній, а тому його стінки не захищені від шкідливих хімічних сполук.

2. Солодкі пластівці. Реклама з усіх телеканалів називає пластівці ідеальним сніданком. Але це не так. Ці продукти повні цукру і "швидких" вуглеводів. Якщо їсти їх з ранку , то рівень цукру в крові швидко підніметься. А потім, через пару годин, організм вимагатиме нових надходжень глюкози. І відмовитися від жирної їжі на обід буде неймовірно важко. Сніданок із солодких пластівців - вірний спосіб додати багато зайвих кілограмів.

3. Млинці із солодким сиропом. Всі підсолоджувачі та джеми, якими зазвичай користуються для того, щоб зробити млинці смачнішими, зазвичай неймовірно шкідливі й калорійні. Часто в їх основі лежить фруктоза, надмірне споживання якої призводить до раку і діабету.

4. Печиво та пампушки. Сніданок, що складається з продуктів з білого борошна, завдає великої шкоди організму. Звичка їсти з ранку солодке може закінчитися ожирінням, діабетом і безліччю інших проблем.

5. Йогурти. Незважаючи на те, що ці продукти зазвичай вважаються дуже корисними, для сніданку вони навряд чи підходять. Причина - у великій кількості підсолоджувачів і консервантів. Хороша альтернатива - сир. Або хоча б знежирений йогурт.

ВИННИЦА.info