14 верес. 2018 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

94

0

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр

 На Вінниччині створили ситуативний безпековий центр


Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр

 13 вересня у Северинівській ОТГ Жмеринського району відкрили ситуативний безпековий центр громади, який створено у межах проекту «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність». Встановили 24 камери відеоспостереження, зображення яких виведено на 4 монітори ситуативного центру. З них ще 4 камери, які розташовані на в’їздах і виїздах громади, вони фіксуватимуть номерні знаки автомобілів порушників. Відео зберігатимуться протягом кількох тижнів, до них матимуть доступ правоохоронні органи. Також на території громади незабаром мають встановити ще 3 камери.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Вінницької ОДА.

«Сьогодні Северинівська об’єднана територіальна громада є одним із найуспішніших прикладів розвитку громади у Вінницькій області. Особливість полягає в тому, що ініціатива розвитку йде від самих мешканців громади, які прагнуть змінювати своє життя на краще. Свідченням цьому є утворення у Северинівці саме добровільної пожежної команди. А завдяки створенню ситуативного центру є змога в цілодобовому режимі відстежувати правопорушення, фіксувати та спрацьовувати на їх попередження», - зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Центр знаходиться у приміщенні Северинівської сільської ради. Також громаді передано пожежний автомобіль, який розрахований на 6 тон води, в рамках партнерської благодійної допомоги від гміни Пунськ (Республіка Польща).

«Сьогоднішню подію варто взяти за приклад всім об’єднаним територіальним громадам і громадам в цілому. До того ж це вже четверта добровільна пожежна команда, яка створена в області. Більше в Україні таких прикладів немає. Такі команди створено в с. Строїнці Тиврівського району, с. Жданівка Гайсинського району, с. Довжок Ямпільського району і відтепер в Северинівській ОТГ», - зазначив начальник головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Під час заходу присутні мали змогу ознайомитись і наочно побачити, як працює система відеонагляду і оповіщення, а також як забезпечується зв'язок між громадянами та безпековими службами. Таким чином, це дасть змогу запобігати виникненню надзвичайних ситуацій та надавати своєчасну допомогу.

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр - фото 2

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр - фото 3

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр - фото 4

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр - фото 5

Відеокамери та новий пожежний автомобіль – в ОТГ на Вінниччині створили ситуативний безпековий центр - фото 6

Вінниця.info, фото взято із сайту Вінницької ОДА