23 листоп. 2020 10:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

171

0

«Відмова від свят збільшить напругу»: у Вінниці зареєстрували петицію щодо збереження новорічної ялинки в Центральному парку

«Відмова від свят збільшить напругу»: у Вінниці зареєстрували петицію щодо збереження новорічної ялинки в Центральному парку

Авторка петиції зазначає, що рішення не встановлювати ялинку може і не вплинути на статистику захворювання, але напевно збільшить негативні настрої в населення.


«Відмова від свят збільшить напругу»: у Вінниці зареєстрували петицію щодо збереження новорічної ялинки в Центральному парку

Поки не оголосили відповідь на петицію не встановлювати новорічну ялинку в Центральному парку імені Леонтовича, а виділені гроші витратити на боротьбу з COVID-19, 22 листопада на сайті місцевих петицій з’явилося нове звернення – з проханням ялинку все ж встановити.

Авторка петиції зазначає, що рішення не встановлювати ялинку може і не вплинути на статистику захворювання, але напевно збільшить негативні настрої в населення. Також жінка каже, що вінницька ялинка може стати принадою для туристів, а це – збільшить надходження до бюджету.


«Зимові свята — особливий період для більшості людей. Особливо це відчутно в 2020 році, коли кожен день — випробовування для нервової системи. Цьогоріч ми не святкували Великдень, Івана Купала та ще багато свят, важливих для нас, бо нам казали, що це зменшить кількість хворих. Де результати? Це лише збільшило напругу та тривожність, тим самим роблячи нас більш уразливими до різноманітних хвороб. І відмова від різдвяних свят, таких важливих для кожного українця, теж навряд чи покращить статистику, а от кількість випадків неврозів та депресій збільшить однозначно. Тому ми вважаємо, що лишити ялинку та зберегти традиції — це єдине доцільне рішення, яке можна прийняти.

Красива ялинка — це ще одна принада для туристів, адже наше святкове дерево не раз займало високі місця у рейтингу ялинок України. Тож краще наповнювати бюджет міста за рахунок надходжень від туризму, ніж за рахунок депресивних настроїв мешканців», – зазначає авторка звернення.

В свої петиції жінка пропонує:

1. Встановити святкову ялинку, як і було заплановано.

2. Організувати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у Центральному міському парку Вінниці ім. Леонтовича.

Аби петицію розглянули в міській раді, за неї мають проголосувати 350 вінничан. Станом на 23 листопада за звернення вже проголосували 63 містянина. Збір підписів триває ще протягом 13 днів.

Нагадаємо, 19 листопада у Вінниці зареєстрували петицію з проханням не встановлювати цьогоріч новорічну ялинку в парку, а гроші витратити на «ковідні» потреби.

Звернення набрало необхідну кількість голосів менше, аніж за добу. Відповідь на звернення в міській раді ще не оголосили. Оприлюднення відповіді має відбутись не пізніше 3 грудня.

Нещодавно в департаменті комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосили тендер на придбання ялинок та послуги з декоративного оздоблення металевої конструкції міської Новорічної ялинки в Центральному парку і новорічних ялинок в парку «Дружби народів» та селища Десна. Очікувана вартість купівлі ялинок – 281,9 тис грн, послуг з оздоблення – 331,7 тис грн.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info