16 берез. 2015 09:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

30

0

Відомий афонський старець звернувся до вінничан

Відомий афонський старець звернувся до вінничан

 Ігумен Єфрем поділився своїми переживаннями з приводу подій в Україні


Відомий афонський старець звернувся до вінничан

 Ігумен Афонського Ватопедського монастиря архімандрит Єфрем, звертаючись до українського народу зі Святої гори Афон (Греція), закликав «триматися канонічної Церкви, канонічного предстоятеля і канонічного Синоду».

Про це він сказав під час зустрічі з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Онуфрієм, який в ці дні відвідує Афон, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Ігумен Єфрем поділився своїми переживаннями з приводу подій в Україні.

«З великим болем переживаю за стан України і прошу український народ зі Святої гори триматися канонічної Церкви, канонічного Предстоятеля і канонічного Синоду. Ми хочемо, щоб вони (українці. - Ред.) підтримували канонічну Церкву. Це важливо для спасіння, підкоряться канонічній Церкві», - сказав архімандрит Єфрем.

Афонський старець побажав українцям завжди бути під покровом Божої Матері.

«Смиренно молимося, щоб український народ був захищений благодаттю Пресвятої Богородиці», - завершив ігумен Ватопедського монастиря.

Додамо, що Митрополит Онуфрій послідовно виступає проти проявів насильства в Україні і стоїть на позиції миру. Він неодноразово звертався до сторін конфлікту на сході України з проханням про припинення вогню. Його особисте бачення вирішення проблеми звучить під час проповідей у Києво-Печерській лаврі: «подолати конфлікт можна лише тоді, коли ми будемо з Богом», «тільки молитва зупинить війну».

ВИННИЦА.info