15 трав. 2020 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

117

0

Відповіли на петицію, в якій просили зберегти готівковий розрахунок у громадському транспорті Вінниці

Відповіли на петицію, в якій просили зберегти готівковий розрахунок у громадському транспорті Вінниці

15 травня на сайті Вінницької міської ради опублікували відповідь на петицію, в якій громадяни просили зберегти готівковий розрахунок за проїзд у муніципальному транспорті.


Відповіли на петицію, в якій просили зберегти готівковий розрахунок у громадському транспорті Вінниці

15 травня на сайті Вінницької міської ради опублікували відповідь на петицію, в якій громадяни просили зберегти готівковий розрахунок за проїзд у муніципальному транспорті. В мерії зазначають, що після завершення карантину оплатити поїздку можна буде: Муніципальною карткою вінничанина, безконтактними банківськими картками, платіжними картками за допомогою пристроїв з технологією NFC, за допомогою QR-коду та за допомогою SMS повідомлення.

«Відповідно до пунктів 101, 102 статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв'язку належать:

– Прийняття рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду;

– Встановлення порядку функціонування та вимог до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності, а також видів, форм носіїв, порядку обігу та реєстрації проїзних документів.

Відповідно до чинного законодавства Вінницькою міською радою прийнято рішення від 27.06.2018 №1254 «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м. Вінниці».

Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади дозволить отримати показники пасажиропотоків в місті, налаштовувати і коригувати маршрути в місті в залежності від потреб пасажирів, підвищити рівень безпеки руху громадського транспорту.

Крім того, використання автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті надає можливість при оплаті проїзду за допомогою Муніципальної картки вінничанина протягом перших 30 хвилин здійснити пересадку без додаткової оплати у другому виді транспорту.

Після завершення дії карантину у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді розрахунок за проїзд можливо буде здійснити: Муніципальною карткою вінничанина, безконтактними банківськими картками, платіжними картками за допомогою пристроїв з технологією NFC, за допомогою QR-коду та за допомогою SMS повідомлення. У разі виникнення питань щодо оплати за проїзд в громадському транспорті пасажир може звернутися до водія транспортного засобу», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, що 2 грудня у Вінниці запустили систему безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті.

Вiнниця.info